Guvernul Orban și imaginea tristă a României unui singur om: Klaus Iohannis

Candidații PSD Caraș-Severin pentru Parlamentul României încheie campania electorală cu un mesaj clar: românii au ocazia să pună punct haosului și să preîntâmpine colapsul economic de care se face vinovat Guvernul PNL cu mâna lor!

Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin, candidat în 6 decembrie pentru un mandat de deputat, a ratat puține localități în această campanie, chiar dacă măsurile restrictive au împiedicat întâlnirile cu un număr mare de simpatizanți. „Am simțit peste tot nemulțumirea cetățenilor județului la un an de guvernare PNL, ca urmare a măsurilor haotice luate cu un singur scop, organizarea alegerilor, indiferent de costuri și consecințe. Nu a contat că procentul elevilor care reușesc să urmeze cursurile e foarte mic, nu a contat că agricultorilor le-au fost închise piețele sau că sistemul medical s-a prăbușit. Nu se mai poate minți cu cifre, se vede cu ochiul liber că măsuri specifice în sistemul de sănătate nu au fost luate. După toate atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe, am văzut că pelerinajul de Sfântul Andrei s-a putut desfășura fără probleme. Ziua Națională a fost însă pentru un singur om, pentru președintele României, acesta vorbind singur sub Arcul de Triumf. O imagine dezolantă! Îi putem penaliza în 6 decembrie, prin vot, pe cei care guvernează astăzi, pe cei care vor să aibă toată puterea în România. Pe 6 decembrie putem repara toate aceste lucruri, PSD a demonstrat că a guvernat pentru cetățenii României”, a comentat Hurduzeu.

Ion Mocioalcă, primul pe lista PSD Caraș-Severin pentru Senat, a taxat maniera total inconsecventă de guvernare. „Au închis piețele, iar acum le deschid în scop electoral. Nu avem mai puține cazuri, doar se testează mai puțin. Noi spunem că ar trebui să se testeze masiv și gratuit. Doar așa ne-am putea da seama de amploarea acestui fenomen pandemic. Dacă am testa cât spune premierul Orban că avem capacitate, am avea probabil vreo 25.000 de cazuri zilnic. În fiecare zi avem peste 130 chiar 150 de morți. Morții nu mint! Închidem școlile pentru elevi, dar le deschidem pentru votare. Mii de oameni vin în școli să voteze, dar elevii nu-și pot desfășura orele de curs. Guvernul Orban trebuie schimbat în cel mai scurt timp. Legea pensiilor e încălcată flagrant de Guvernul Orban, soluții anti-criză liberalii nu au”, a concluzionat Ion Mocioalcă, acesta anticipând că PSD va obține două mandate de deputat și unul de senator în Caraș-Severin.

Marius Damian, candidat la rândul său pentru Camera Deputaților din partea PSD, a simțit și el revolta cărășenilor față de modul în care PNL guvernează astăzi în România. „Oamenii sunt total nemulțumiți, nu vor să mai audă de PNL. La fel sunt și agenții economici, sunt la capătul puterilor, s-au rezumat toate afacerile la unele de familie. Imaginile din spitalul de la Reșița sunt cireașa de pe tort. Liberalii nu sunt interesați decât de propriile lor avantaje. În sistemul educațional e un dezastru, această guvernare și-a bătut efectiv joc de români. Trebuie să taxăm acest Guvern”, a subliniat Damian.