Brian Filimon: „De multe ori, termenul de fair-play nu se regăsește în jocurile politice”

Cu ocazia apropierii alegerilor parlamentare, dar și în cazul altor seturi de alegeri, politicienii, de cele mai multe ori, uită că luptele care se dau sunt cele în beneficiul cetățenilor, nicidecum în favoarea interesului propriu. Din păcate, în războiului acerb al voturilor, singurii care suferă sunt oamenii, cei care, de la un mandat la altul, așteptă ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, subliniază Brian Filimon, varianta aleasă de PNL în lupta pentru Camera Deputaților.

Profesor de educație fizică, reales primar al comunei Măureni cu un scor de pe peste 90%, candidatul liberal înscris în bătălia pentru Parlamentul României dă de înțeles că știe foarte bine ce înseamnă fair-play-ul în lumea sportului, un termen pe care, din păcate, îl regăsim tot mai puțin în lumea politică. Întrucât, din lupta pentru putere, perdanții sunt întotdeauna cetățenii, șeful administrației publice locale cărășene a ținut să tragă un semnal de alarmă care să ajungă în atenția tuturor celor implicați în procesul electoral din 6 decembrie cu speranța că, după numărarea voturilor, echipa câștigătoare își va da toată silința în ceea ce privește generarea celor mai bune soluții pentru însănătoșirea României, la fel și Opoziția și asta pentru că, numai împreună, fără orgolii, lucrurile bune ar putea cunoaște materializarea:

Termenul de fair-play ar trebui să fie valabil și în jocurile politice, însă, din păcate, trebuie să recunoaștem, să fim realiști, că acest termen nu se regăsește în jocurile politice. Din această cauză, cu siguranță, oamenii de rând au de suferit. Eu sper să ne trezim, sper acest lucru de la etapă la etapă. O etapă a jocului este chiar în 6 decembrie. Ar fi bine ca după această dată să ne trezim și să aducem acest fair-play care este benefic pentru fiecare cetățean, să lăsăm orgoliile de-o parte. Mi-aș dori ca, după votul de duminică, cei aleși să plece la București să găsească o modalitate de a lupta pentru oameni, să lăsăm înțepăturile și orgoliile. Nădăjduiesc într-o Putere deschisă, iar Opoziția să se rezume la o opoziție constructivă”.

(E).