Urșii de la ZOO sunt scoși la vânzare

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Deși Grădina Zoologică din Reșița a fost extinsă, uriașele mamifere nu au nici acum spațiu destul ca să trăiască în condiții normale. Tocmai din acest motiv, administrația locală ia în calcul înstrăinarea unui exemplar.

Nu mai departe de luna ianuarie a acestui an, familia de urși de la ZOO Reșița a adus pe lume un pui drăgălaș și jucăuș, care i-a cucerit din prima pe angajații parcului, care l-au botezat Teddy. Patrupedul stă închis în vechea cușcă, alături de ursoaică, însă problema este că cei doi trebuie să supraviețuiască într-un spațiu foarte mic, lucru interzis de Uniunea Europeană.

Și vizitatorii sunt impresionați de animalele care se învârt pe doar câțiva metri pătrați, dar și angajații primăriei, care au luat decizia să mai înstrăineze dintre exemplare, astfel încât lucrurile să fie legale, iar ușii să aibă mai mult spațiu și condiții optime de viață.

,,Luăm în calcul donația sau scoaterea la vânzare a unor exemplare de la ZOO, pentru că există un caz când un urs este în plus. S-a făcut o analiză acolo,iar dacă nu vor fi cumpărători, mai este posibilitatea donării lui sau executării unui schimb cu un alt exemplar, a spus Mihai Stepanescu, în urma celui mai recent plen al Consiliului Local Reșița.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Cei care conduc parcul zoologic au mai luat în calcul și ducerea ursului în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, însă se tem că acesta nu ar supraviețui. În plus, pentru resălbăticirea lui este nevoie de aprobări, iar procedura este extrem de complexă.

Reamintim că Grădina Zoologică din Reșița a fost modernizată recent, printr-un proiect inițiat de primărie. Este deschisă în fiecare zi a săptămânii, iar prețul unui bilet este de 2,5 lei pentru copii, 4 lei pentru adulți, iar 7 lei pentru o familie compusă din 3 persoane. Grupurile de minimum 15 persoane intră gratuit, la fel și pensionarii și persoanele cu handicap.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/