Fonduri UE pentru finanțarea campusului

Aleșii locali din Caransebeș nu au abandonat ideea construirii unui campus preuniversitar modern în municipiul de pe Timiș și Sebeș, mai ales că orașul are o tradiție în ce privește școlile de profil: Liceul Pedagogic sau Seminarul Teologic.

Tocmai pentru că proiectul este extrem de valoros și de important pentru administrația locală, la cel mai recent plen, aleșii locali au aprobat participarea primăriei cu doi la sută din valoarea întregului proiect, în ideea accesării unor fonduri europene. Titularul de contract este Primăria Caransebeș.

,,Sperăm să accesăm acest fond pentru a închide investiția începută în 2005-2008 în ideea finalizării unui campus necesar, util și de perspectivă pentru municipiul Caransebeș”, a declarat Marcel Vela în urma celui mai recent plen al Consiliului Local Caransebeș.

Tot legat de învățământul din oraș, Consiliul Local a aprobat și emis avizul pentru ca Liceul Traian Doda din Caransebeș să fie transformat în Colegiu Național. ,,Este un lucru pe care îl merită, un gest la care ne obliga tradiția acestui liceu și mai luăm în calcul și faptul că în acest an vom aniversa centenarul la această instituție de învățământ, a adăugat edilul-șef.