Liceenii intră în focul bacalaureatului

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Express de Banat vă va oferi și în acest an în timp real rezultatele testului de maturitate al absolvenților de liceu. Deși în anii trecuți au existat probleme, anul acesta inspectorii spun că acestea vor fi preîntâmpinate.

Din 2011, în județ nu au mai existat suspiciuni de fraudare a examenului de bacalaureat, însă ca o noutate, în acest an, și profesorii care vor corecta lucrările absolvenților vor fi monitorizați prin camere de supraveghere video. Până la această oră, nu au fost probleme în Caraș-Severin. Subiectele au fost descărcate de pe internet printr-o linie securizată, astfel că în cel mai scurt timp vor ajunge în clase, iar elevii pot intra în focul testării.

,,Examenul începe după ora 9.00, conform programării și procedurii. În județ sunt circa 600 de camere de supraveghere video, dar ele acoperă necesarul și pentru alte examene, astfel că sunt suficiente. Sălile de evaluare vor fi supravegheate, spre deosebire de anul trecut, pentru o mai mare obiectivitate, o mai mare transparență, astfel încât evaluatorii să fie lăsați în pace să își facă treaba”, a declarat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

În ce îi privește pe absolvenți, aceștia spun că sunt pregătiți să facă față cu brio testului de maturitate. ,,La sesiunea orală nu îmi fac griji, deoarece trebuie să vorbesc. Nu a trebuit să învăț precum la sesiunea scrisă. Pentru scris încă mai am de lucrat, dar sunt sigură că va fi totul bine. De camere nu mă tem, nu văd un pericol în acele camere. Dacă înveți, camerele nu reprezintă un impediment“, a spus Bianca Chirilă, elevă aflată în febra examenului de bacalaureat.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În total, 2.297 de elevi vor susține în acest an prima probă, iar startul se dă cu evaluarea competențelor lingvistice la limba și literatura română. Potrivit oficialilor ISJ, numărul diferă în funcție de materia la care sunt testați absolvenții, întrucât, în baza unei cereri, în cazul în care în anii trecuți au ratat vreo probă, o pot susține acum.

Reamintim că în 2013 în județul Caraș-Severin 44 la sută dintre tinerii înscriși la examen au reușit să treacă de bacalaureat. Procentul a fost cu 10 la sută mai mic decât media națională.

 foto arhivă

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/