Urmează licitația pentru lărgirea drumului spre Moșnița Nouă. Începerea lucrărilor depinde de participanți

Zona periurbană a Timișoarei devine una ce dă naștere la tot mai mult trafic la ieșirile din oraș, iar acest lucru este valabil și pentru localitatea Moșnița Nouă. În acest sens, Consiliul Județean Timiș va extinde drumul de la ieșirea din capitala Banatului la patru benzi. Licitația se va organiza săptămâna viitoare.

Joi, consilierii județeni au aprobat modificarea costurilor lucrării, din cauza unor schimbări legislative. „În baza noului proiect care a fost actualizat prin Ordonanța 114, a fost predat acest proiect Direcției Tehnice din Consiliul Județean. Aveam obligația de a aproba valorile noilor indicatori tehnico-economici ai acestui drum. Acum putem preda documentația Serviciului de Achiziții Publice, astfel încât să putem demara licitația pentru execuția acestui proiect”, a precizat președintele CJT, Călin Dobra.

Chiar președintele CJT se teme să nu existe contestații la licitație, care va fi organizată săptămâna viitoare. „Licitația pentru execuție se demarează săptămâna viitoare. Nu este asta problema. Problema e în funcție de câți participanți vor fi, de ceea ce se întâmplă, de contestații și alte cele”, a mai spus Călin Dobra despre licitația pentru DJ 592.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Un alt drum de ieșire din oraș care se va extinde la patru benzi este porțiunea până la intrarea în Dumbrăvița. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a propus reanalizarea ofertei. În 2 iulie, instanța se va pronunța dacă se menține sau nu câștigătorul stabilit de CJT la licitația organizată deja. „Vom vedea ce ne dă instanța. Nu există recurs la decizia instanței. Există două variante: ori să punem în aplicare decizia CNSC, ori să desemnăm câștigătorul stabilit de CJT”, a spus Dobra despre acest lucru.

Sursa foto: timisoreni.ro

banner maxagro