Surpriză pentru cinefilii bănățeni! Ce regizor va fi invitat în cadrul Festivalului „Ceau, Cinema!”?

po 1000x100px (4)

Unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti sârbi va fi invitatul special al celei de-a şasea ediţii a Festivalului „Ceau, Cinema!” de la Timişoara şi Gottlob, unde va fi omagiat printr-o retrospectivă organizată în colaborare cu Bienala Art Encounters 2019.

În cadrul retrospectivei vor putea fi văzute trei filme, din diferite perioade ale carierei lui Želimir Žilnik: „Opere timpurii” („Early Works”, 1969), câştigător al Ursului de Aur la Berlin şi de la a cărui premieră se împlinesc 50 de ani, şi documentarele „Kenedi se întoarce acasă” („Kenedi Goes Back Home”, 2004) şi „Serbistan_Jurnal de bord” („Logbook_Serbistan”, 2015).

Născut în 1942, Želimir Žilnik trăieşte şi lucrează la Novi Sad. El va fi prezent la „Ceau, Cinema!” alături de producătoarea Sarita Matijevic (Playground Produkcija). Participarea lor la festival face parte din colaborarea cu Bienala Art Encounters 2019.

În data de 4 octombrie, Želimir Žilnik va susține un masterclass la Timișoara, care va fi precedat de o altă serie de proiecții din opera lui cinematografică.

CITEȘTE ȘI: Surpriză pentru cinefili! Festivalul „Ceau Cinema” își deschide porțile pentru a șasea oară! Ce filme vor fi vizionate?

headerexpress cc

Bienala Art Encounters 2019 este curatoriată de Maria Lind și Anca Rujoiu și cuprinde un program extins pe tot parcursul anului, incluzând o serie de componente precum Proiecțiile de film/Film Screenings, realizate în colaborare cu „Ceau, Cinema!” și cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara. Expoziția Bienalei se deschide pe 20 septembrie.

A şasea ediţie „Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat.

Abonamentele, care oferă acces la toate proiecţiile din festival, pot fi achiziţionate online, de pe site-ul iaBilet.ro. Un abonament general costă 60 de lei, iar un abonament special, care vine la pachet cu un tricou sau o traistă din colecția „Ceau, Cinema!” şi cu un set de stickere desenate de artiștii colaboratori ai festivalului costă 100 de lei.