Surpriză pentru cinefili! Festivalul „Ceau Cinema” își deschide porțile pentru a șasea oară! Ce filme vor fi vizionate?

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Trei mari filme de gen realizate de regizorii emblematici ai Noului Cinema German din anii ’60-’80, vor putea fi văzute la Timișoara la cea de-a șasea ediție a Festivalului „Ceau, Cinema!”. Retrospectiva a fost concepută pornind de la tema ediției din acest an – filmul noir – și arată modul în care importanţi autori europeni de cinema au inovat în convențiile filmului de gen.

Festivalul „Ceau Cinema” aduce un nou prilej de bucurie și încântare pentru cinefilii bănățeni, care vor putea viziona producțiile artistice realizate de regizorii Wim Wenders, Werner Herzog și Rainer Werner Fassbinder. Festivalul va avea loc în perioada 18-21 iulie și este realiat cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara și al Institutului Goethe din București.

Inclus în Competiţia Festivalului de la Cannes, „Prietenul american” este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate filme realizate de Wim Wenders, un thriller existențial despre un expatriat american din Europa care îl convinge pe un producător de rame de tablouri din Germania, suferind de o boală posibil fatală, să comită o crimă.

Câștigător al unui Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, „Nosferatu, fantoma nopţii” este unul dintre filmele-cult ale lui Werner Herzog, un horror despre Contele Dracula, care se mută din Transilvania în orașul german Wismar, răspândind ciuma neagră. Filmul îl are în distribuție pe Klaus Kinski, Isabelle Adjani și Bruno Ganz.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Al treilea titlu al retrospectivei este „Nostalgia Veronikăi Voss”, film pentru care Rainer Werner Fassbinder a obținut Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin. O fostă actriță vedetă a celebrelor studiouri de film UFA, cu un trecut controversat, stârnește suspiciunea unui jurnalist sportiv. Cu acțiunea plasată în 1955 și realizat în alb-negru, „Nostalgia Veronikăi Voss” omagiază tradiția filmelor noir.

Abonamentele, care oferă acces la toate proiecţiile din festival, pot fi deja achiziţionate online, pe site-ul iaBilet.ro.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/