Urmează 4 zile de ger! Caraș-Severinul, sub COD GALBEN din această noapte!

România va fi cuprinsă, din această noapte, de ger năprasnic. Temperaturile vor scădea în unele zone chiar și sub -20 de grade Celsius. Așadar vom îndura valori termice cu până la 15 grade mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă a anului.

Meteorologii au emis un cod galben de ger care intră în vigoare în această noapte, la ora 3.00. Până joi dimineață la ora 10.00 se anunță temperaturi cu până la 15 grade Celsius mai scăzute decât ar fi normal. „Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Până duminică noapte sunt anunțate și ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări în medie cu 45-50 km/h în majoritatea zonelor.

În regiunile aflate sub cod portocaliu, temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade.