Când îţi faci iarna sanie… ilegal

În ultima săptămână, polițiștii cărăşeni au sancționat şase persoane pentru tăieri ilegale de arbori.

În data de 21 februarie, lucrătorii Postului de Poliție Sacu au surprins în fragrant în locul numit Gărâne, în terenuri împădurite aparținând locuitorilor comunei, „un bărbat care tăia ilegal un număr de 25 de arbori de esență cer, nemarcați în regim silvic“, informează Compartimentul de relaţii publice din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Materialul lemnos a fost predat proprietarului de drept, iar față de bărbatul prins în flagrant, de 49 de ani, din comuna Sacu, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea 46/2008.

Totodată, în data de 23 februarie, o patrulă de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Bocșa a surprins în flagrant, pe raza localității Ersig, în zona numită Făzănărie, cinci persoane, cu două tractoare, care au tăiat mai mulți arbori de esență cer și frasin, fără a fi marcați în regim silvic.

Materialul lemnos, aproximativ 5 mc, a fost predat Ocolului Silvic Bocșa, iar față de cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, toți cu domiciliu în comuna Vermeș, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107, și furt de material lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art. 109 din Legea 46/2008.