Urmaşul lui Hercules bate la porţile Romei pentru centura mondială!

po 1000x100px (4)

Sportivul Marian Ionuţ Rădulescu luptă sâmbătă seară, în capitala Italiei, pentru a schimba istoria. După ce romanii au pus stăpânire odinioară pe Valea Cernei, acum e rândul luptătorului din Băile Herculane să-l îngenuncheze pe reprezentantul Romei.

La doar 19 ani, Rădulescu e gata să-l bată la el acasă pe campionul mondial al categoriei 66,5 kg la kick-boxing full-contact, Massimo Brizi, şi să-i ia centura mult râvnită de ani buni încoace de atâţia alţi sportivi. Sportivul din Băile Herculane a fost invitat pentru acest meci datorită parcursului naţional şi internaţional de excepţie avut în ultimul an în ringul de kick-boxing. Rădulescu practică sportul de contact de la vârsta de 9 ani şi s-a pregătit timp de aproape două luni pentru marea confruntare de sâmbătă seară. El este component al echipei de kick-boxing din Băile Herculane, coordonată de antrenorul  Doru Sorin Coşei, fost sportiv de performanţă, campion naţional şi internaţional de karate full-contact.

headerexpress cc

Pe lângă performanţele lui Rădulescu, clubul de pe Valea Cernei se mai poate lăuda şi cu alte rezultate importante. Tiberius Udrescu, spre exemplu, e campion naţional la categoria 63 kg – K1. Administraţia publică locală reprezintă în momentul de faţă singurul sprijin pentru aceşti sportivi care fac o reclamă excelentă staţiunii milenare. ,,Indiferent dacă va câştiga sau nu în Italia e mare lucru faptul că a ajuns să lupte pentru titlul mondial. Prezenţa lui acolo e deja o mare performanţă. Îl vom sprijini şi de acum încolo, e un sportiv tânăr, care are timp suficient să demonstreze că e cel mai bun, dar noi sperăm să devină campion mondial chiar acum, la Roma”, a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.