UPT și FABER, cercetare despre structura economică a Timișoarei

346323596 210369388522619 8022298638852996330 n
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara și FABER organizează  conferința despre impactul industriei în economia Timișoarei

 În 21 iunie 2023, Universitatea Politehnica Timișoara și FABER organizează o conferință dedicată mediului academic, companiilor, experților din științe sociale și urbanism și tuturor celor interesați de patrimoniul industrial al Timișoarei.

Conferința va fi susținută de sociologul Norbert Petrovici, cercetător al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și coordonatorul echipei de cercetare a programului Bright Cityscapes, care va prezenta concluziile cercetării privitoare la structura economică a Timișoarei din perspectiva sectorului industrial.

În ciuda percepției răspândite că Timișoara și-a pierdut forța industrială de care se bucura încă de la începutul secolului 20, studiul și datele din spatele programului Bright Cityscapes ne arată o Timișoară care s-a dezvoltat exponențial în zona industrială și tehnologică în ultimii 30 de ani. Această dezvoltare are la bază mai mulți factori, printre care: trecutul industrial al Timişoarei, calitatea forţei de muncă şi proximitatea geografică față de granița de vest a țării.

Conferința va fi urmată de o discuție, moderată de viceprimarul Ruben Lațcău. Participanți la discuție vor fi: Cristian Blidariu (arhitect, decan, Facultatea de Arhitectură și Urbanism UPT), Alexander Klein (CEO, Flex România), Adrian Erimescu (CEO, Growceanu) și Cristian Tepeneu (Director Sucursală Banca Transilvania).

Muzeul TM

Conferința va avea loc în 21 iunie, de la ora 16:00, în Sala Multifuncțională a FABER, Splaiul Peneș Curcanul nr.4-5.

Norbert Petrovici este sociolog și analist de date, profesor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu o experiență de 15 ani în predarea statisticii la diferite nivele de complexitate, de la cursuri de introducere la cursuri de modelare avansată. Lucrează de 10 ani ca profesionist independent în planificare urbană, lucrând în sectorul privat, cu diferite corpuri guvernamentale și organizații non-guvernamentale. În ultimii cinci ani a participat la peste cincizeci de evenimente publice ca vorbitor despre economia și cultura urbană; a coordonat sau participat la peste treizeci de ateliere; și a participat la mai mult de douăzeci de conferințe europene organizate de către corpurile profesionale de specialitate.

Bright Cityscapes este un program multidisciplinar al cărui scop este de a crea un laborator de design pentru oraș – unul interesat să observe, să răspundă și să acționeze asupra urgențelor contemporane prin intermediul disciplinei de design, arhitectură și cultură digitală. Pornind de la o cercetare conturată în jurul ecosistemul productiv și academic al Timișoarei, programul reunește gânditori internaționali, designeri, sociologi, rețele creative, mediul academic, instituții și companii. Programul este organizat de Universitatea Politehnică Timișoara și FABER cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România și Fundația Flex.

 Sursa foto: facebook.com/Iulius Town

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/