UPDATE. Activitate suspendată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara

justitie

Va fi suspendată activitatea desfășurată în dosarele penale și a audiențelor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Este o formă de protest a procurorilor din cauza modificărilor aduse pensiilor de serviciu. Se lucrează doar la cauzele urgente.

„Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în data de 20.06.2023, a decis că este necesară organizarea unei forme de protest față de modificările aduse pensiei de serviciu a magistraților și a modalității de adoptare a modificărilor lipsite de transparență și în lipsa oricărei consultări cu sistemul judiciar”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Proteste similare au loc în mai multe orașe din țară.

Ministrul Muncii a declarant, luni, legat de legea pensiilor speciale, că ultima variantă este un impozit 15% pentru ceea ce depăşeşte salariul mediu net.

gif card de energie dacus 1000x100

Update, ora 13:25

Judecătorii Curții de Apel de Timișoara se alătură protestului din magistratură. Aceștia au transmis că, de miercuri, se amână toate dosarele aflate pe rolul instanţei, cu excepţia dosarelor care au următoarele obiecte: în materie civilă, ordonanţă preşedinţială, măsuri asigurătorii, suspendare executare provizorie, suspendare executare act administrativ, suspendare grevă, răpiri internaţionale de copii,plasament,adopţii,custodie publică, ordin de protecţie, declarare ca indezirabil, iar in materie penală, cauzele de competenţa instanţei de drepturi şi libertăţi, cele care vizează măsurile preventive şi cele referitoare la infracţiuni in privinţa cărora urmează a se împlini termenul de prescripţie a răspunderii penale.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/