Premiu britanic în construcții, la un student UPT

stire cu premiul john scott upt timisoara
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Premiul „The John Scott Travelling Award” a ajuns anul acesta la un student de la Facultatea de Construcții din Timișoara. Premiile au fost lăsate prin testament de inginerul John Scott.

Fondator al Scottish Romanian University Exchange și prieten al UPT, inginerul John Scott a murit în 2012. A lăsat ca moștenire Facultății de Construcții UPT 180.000 de lire sterline pentru susținerea educației tehnice în limba engleză.

Anual, 1.500 de lire din această moștenire ajung la cea mai bună lucrare de licență în domeniul ingineriei structural. Aurelian Pop este câștigătorul de anul acesta cu un studiu comparativ al unei clădiri de birouri cu structură din oțel, folosind sisteme de pardoseli din beton armat și podea laminată din lemn.

Inginerul John Scott, un scoțian din Edinburgh, a vizitat prima data Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara în 1991. A contribuit în mod decisiv și pe termen lung la buna funcționare a programului de studii Inginerie Civilă în limba Engleză (ICE) prin sprijinirea unei serii de stagii de documentare individuale ale unor studenți și cadre didactice de la Timișoara în Marea Britanie.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

 

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/