Unul dintre cele mai așteptate momente ale sărbătorilor de iarnă a adus tradiția mai aproape de timișoreni

Cuib de vise 1000x100

Sute de colindători bănățeni și-au făcut simțită prezența pe străzile din centrul orașului, unde bătuta cu dubele, jocul caprei, colindele de fecior și de fată au dat farmec „Alaiului Colindătorilor”, eveniment de tradiție oferit timișorenilor de către Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș.

Au cântat,  au urat, au jucat, au animat atmosfera și au încălzit nu doar trupurile, ci și sufletele trecătorilor. În total, peste 300 de colindători au format Alaiul care a plecat astăzi din fața Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș și a poposit la Palatul Administrativ din Timișoara iar apoi la Mitropolia Banatului.

Urări de bine și belșug au adus, din Țara Făgetului, dubașii din Pietroasa, Tomești, Curtea și Margina. În straie tradiționale de sărbătoare, încinși la brâu cu o batistă albă și o bandă tricoloră, purtând pe cap căciuli de blană și pene de păun, colindătorii au bătut dubele în ritmuri ancestrale.

publicitate si promovare in ziar

Străzile au fost umplute de veselie și culoare și de colindătorii Ansamblului „Izvorașul” din Buziaș, cărora li s-au alăturat grupuri vocale din Buziaș, Sânandrei, Făget, Giera, Criciova, dar și Fanfara Pro Amiciția și Corul Facultății de Muzică din Timișoara.

Datinile străvechi au fost reînviate și prin dans, de Ansamblul Banatul Tineret, de Grupul Junii Timișului și de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01