Unul din cei mai apreciați primari din Caraș-Severin redesenează comuna Măureni

brian filimon

Liberalul Brian Filimon, cel care a fost ales cu aproape 93 la sută din voturi în septembrie 2020 pentru al doilea mandat, continuă să dezvolte comuna Măureni într-un ritm alert, bifând cam tot ceea ce și-a propus în ultimii șase ani.

Comuna Măureni se transformă în bine pe zi ce trece, grație primarului Filimon, care a reușit să creeze condiții ca la oraș pentru cei din comunitatea sa. Oamenii au apă la robinete și rețea de canalizare, infrastructura stradală e, în cea mai mare parte, pusă și ea la punct, iar anul trecut echipa condusă de liberalul Filimon inaugura la Măureni o bază sportivă modernă și un loc de joacă în centrul localității. Noul dispensar comunal e aproape gata, iar, în curând, la Măureni se vor contura noi investiții.

Cele mai recente proiecte aprobate pentru comunitatea din Măureni sunt cele depuse pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, pentru care a fost alocată suma de 16 milioane de lei, precum și creșterea capacității stației de apă, pentru care s-a primit puțin peste 1,7 milioane de lei.

„Pe acest program am primit peste 17,7 milioane de lei, banii urmând să fie investiți în restul kilometrilor de străzi rămași neasfaltați în Șoșdea și Măureni, dar și în realizarea de lucrări la stația de apă, pentru a-i mări capacitatea. Aici vom aduce îmbunătățiri, pentru că în momentul în care stația de apă a fost inaugurată, aceasta deservea o populație mai mică, care între timp aproape că s-a triplat, crescând inevitabil și consumul de apă.”, spune primarul din Măureni.

maureni drona

Pe lângă aceste sume, la Măureni vor intra și bani accesați de administrația locală pe diferite programe guvernamentale sau europene. Filimon vorbește despre o sumă record, de 6 milioane de euro, în următorii doi – trei ani.

În viitorul apropiat aștept să semnăm noi contracte, pentru proiecte viabile, pentru că mie nu-mi place să vorbesc despre cele depuse, ci doar despre cele unde am primit și un răspuns concret. Iar aici, pe lângă cele de pe «Anghel Saligny», vreau să mai amintesc de cele două investiții derulate prin CNI, care sunt la licitație deja – sala de sport de 102 locuri și grădiniță nouă în Măureni. Mai avem și un proiect pe fonduri europene, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, unde am depus solicitare pentru piste de biciclete și, în completare, achiziționarea a 30 de camere de supraveghere. După ce semnăm și aceste proiecte care, repet, sunt viabile și finanțabile, o să intre în comunitatea noastră undeva la 6 milioane de euro. Este o sumă record pentru noi, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că înseamnă că suntem în direcția cea bună. Pe lângă acestea, mai avem depuse și alte proiecte, dar până nu sunt o certitudine, nu vorbim despre ele.”, a concluzionat Brian Filimon.