Se refac calculele! „Anghel Saligny” a trimis în Oravița un sfert din banii ceruți

costel ursu nervos

Șapte proiecte a depus administrația locală din Oravița pentru a obține bani din Programul Național „Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a trimis jumătate din banii necesari doar pentru un singur proiect. 

Peste 103 milioane de lei a cerut Primăria Oravița pentru proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere. Banii ar fi acoperit 7 proiecte pe care administrația locală dorește să le implementeze. Cel mai costisitor dintre ele ajungea la 52 de milioane de lei și presupunea reabilitarea și modernizarea unor străzi, alei, parcări, trotuare și piste de biciclete, pe o suprafață totală de 4,2 km.

Din păcate, Primăria este nevoită să refacă acum calculele, având în vedere că au fost alocați pentru oraș doar 25 de milioane de lei.

„Am depus spre finanțare un număr mai mare de proiecte sperând să ne rămână banii din bugetul local pentru alte investiții și să acoperim infrastructura rutieră din banii trimiși de Ministerul Dezvoltării. Din suma cerută, am primit 25 de milioane de lei. Vom analiza situația din teren și vom decide care este cea mai bună opțiune de utilizare a banilor, spre ce străzi să îi direcționăm.”, ne-a declarat primarul Dumitru Ursu.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Oravița cere bani pentru străzi, trotuare și parcări!