Primarul din Oravița cere bani pentru străzi, trotuare și parcări!

Nu mai puțin de șapte proiecte, care au ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere, au fost depuse pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de către Primăria Oravița.

Însumate, cele șapte proiecte au o valoare de peste 103 milioane de lei, bani care vor fi investiți pentru modernizarea și reabilitarea a aproape 23 de kilometri de drumuri și străzi, atât în orașul Oravița, cât și în satele Răchitova și Brădișorul de Jos. De asemenea, cel mai mare proiect depus, care se ridică la 52 de milioane de lei, presupune, pe lângă modernizarea unor străzi, și amenajarea de parcări, trotuare și piste de biciclete.

Toate aceste investiții vor contribui la creșterea confortului și calității vieții cetățenilor, pe lângă faptul că vor schimba total aspectul orașului, mai ales în zona veche, pentru care au fost elaborate două proiecte care presupun modernizarea unui număr de 14 străzi.”, a declarat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

leader board 728 x 90 px

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este un program multianual finanțat de la bugetul de stat și coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ce are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață, cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.