Iluminat public modern pe trei artere importante din Timișoara

Trei artere importante din Timișoara vor fi iluminate cu becuri led, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 400.000 euro. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția privind modernizarea iluminatului public pe Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu.

Primăria Timișoara intenționează să modernizeze iluminatul public pe unele dintre cele mai importante artere din Timișoara. Astfel, în urmă cu câteva zile, municipalitatea a lansat licitația publică cu scopul găsirii unei firme care să proiecteze și să execute lucrările pentru obiectivul de investiții „Modernizare iluminat public Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu”.

Prin proiect se vor executa următoarele: pe cele trei bulevarde mai sus menționate se vor înlocui 531 aparate de iluminat cu aparate de iluminat cu tehnologie LED și se va implementa un sistem inteligent de telegestiune. Astfel, se aduce o contribuție la reducerea consumului de energie electrică, realizarea unui iluminat corect, în conformitate cu standardul EN13201-1/2015, orientat către utilizatori, adaptat la funcţiunile spaţiului public și creșterea confortului și siguranței cetățeanului”, scrie în anunțul de participare la licitație.

leader board 728 x 90 px

Valoarea investiției se ridică la aproape 400.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 14 decembrie, la ora 15.00. Firma câștigătoare va avea termen cinci luni pentru a monta becurile led. Din suma de aproape două milioane lei, jumătate este asigurată cu bani de la Administrația Fondului de Mediu, prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.