Centrul de servicii sociale pentru copiii din Berliște se extinde

casa busuioc berliste

Strădania Fundației Bardeau de a extinde programele sociale care îi au ca destinatari pe copiii din satele comunei Berliște a fost încununată de succes. Recent s-a reușit achiziționarea imobilului situat în proximitatea casei în care de doi ani deja peste 100 de copii de vârstă școlară au fost cuprinși în diferite proiecte educative puse la punct în parteneriat cu Primăria Berliște.

„Noi investim în educație, acesta este țelul nostru, să investim în copiii care, deși trăiesc în mediul rural, pot avea parte de condiții la fel de bune ca la oraș. Aș dori să conștientizeze și comunitatea că nu ne adresăm exclusiv zonei defavorizate, copiilor din familii cu venituri reduse. Ci toți copiii care merg la școală împreună se pot bucura de condiții identice, pot să se joace și pot fi în timpul liber împreună, în tabere sau la distracție tot împreună. Îmi pare rău că cei mici nu pot sta zilnic în centrul nostru, deși asta și-ar dori. Din cauza spațiului destul de limitat, sunt nevoiți să vină doar 20 de copii zilnic, prin rotație, la activitățile extrașcolare. Programul înseamnă o masă caldă la prânz (adusă în sistem catering de la un restaurant din Răcășdia) și diferite activități didactice sub supravegherea unor profesori care îi ajută la teme apoi privesc diferite emisiuni educative, filme sau jocuri”, spune președintele Fundației, Claudia Bardeau, care a adus în discuție și faptul că ceea ce s-a inițiat la Berliște ca un after school cu acces gratuit în marile orașe costă foarte mult.

copii la berliste

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„În căsuța din stânga, de doi ani de zile ne încăpățânăm sa-i vedem zâmbind cât se poate de des. În fiecare zi servesc prânzul, își fac temele cu cadrele didactice, citim, povestim, ne contrazicem, negociem, râdem, vizionăm filme educative și învățăm. Mă întristez de fiecare dată când îmi spun: ziua mea de centru este joi, a mea miercuri, a mea a fost deja. Ne-am încăpățânat să devină în fiecare zi, o zi de centru pentru copiii din Berliște, și nu numai. Mulțumesc copiilor și părinților pentru încredere, echipei si oamenilor din jurul nostru care ne susțin si cred în proiectul nostru, acela de a face bine copiilor!”, se arată într-o postare pe Facebook a Fundației Bardeau.

Imobilul achiziționat de la urmașii familiei Busuioc (tată și doi fii), cunoscută în Banat pentru arta de a sculpta mobilier bisericesc și nu numai, necesită reamenajare în funcție de nevoile activităților gândite pentru copii. De aceea momentan Fundația Bardeau este în plin proces de consultare a factorilor responsabili din Primăria Berliște, dar și a altor specialiști pentru întocmirea documentației necesare obținerii avizelor pentru lucrări. Se intenționează refacerea imobilului prin compartimentarea incintelor în așa fel încât, odată cu finalizarea lucrărilor, să poată primi mult mai mulți copii la activitățile zilnice.

banner maxagro