Uns politic șef peste sportul din Caraș-Severin, Hogea recunoaște: „Dacă amestecăm politicul cu sportul, iese fiasco”

Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, a încercat să își spele imaginea șifonată de Adrian Dacica. Hogea a încercat să se disculpe în privința întocmirii topului sportivilor, spunând că nu ia deciziile de unul singur.

Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, l-a atacat marți public pe șeful sportului cărășean, susținând că este anormal ca anumiți sportivi să fie premiați de două ori, arătând cu degetul spre atletul Marius Cocioran, care a fost premiat după ce a realizat baremul pentru Jocurile Olimpice, dar și după ce s-a întors de la Rio, chiar dacă a abandonat cursa. Hogea spune însă că nu are nicio vină pentru componența listei sportivilor premiați. „Nu mi se pare normal să fiu direct atacat. Acel top se face de ani de zile de aceeași componență. N-au fost discuții până acum, iar la două săptămâni de la întocmirea lui, ne-au atacat pe toți cei care am făcut acest top, nu doar pe mine. Am avut o discuție după întrunirea Corpului cu domnul Dacica, i-am explicat cine a făcut topul, cum s-a ajuns la acest top. Mi-a spus că șefii dumnealui, cei doi directori de la CSS și CSM, ei au venit cu rezultatele, iar rezultatele au fost corelate cu grila de punctaje, folosită de ani de zile și așa am ajuns la această listă”, a declarat miercuri Cătălin Hogea în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian Dacica i-a reproșat lui Hogea și faptul că instituția pe care o conduce are pretenția să primească fonduri de la autoritățile locale, însă Primăria Reșița nu a avut niciodată un cuvânt de spus în întocmirea topului sportivilor. Șeful Direcției de Sport admite că administrația locală nu a fost implicată, ci doar i s-au cerut bani. „Nu am făcut niciodată topul cu ușile închise. Nici în anii trecuți nu au participat reprezentanți ai Primăriei sau ai Consiliului Județean, ci doar oameni din sport. Am încercat să atragem alături de noi parteneri care pot să ne ajute în premierea sportivilor”. Hogea spune că pe primul plan sunt sportivii și recompensarea lor, susținându-și ideea prin faptul că, atunci când alte instituții au decis să îi premieze pe sportivi, iar Direcția de Sport nu a fost invitată, el nu s-a arătat deranjat.

CITEȘTE ȘI: Scandal pentru glorie și bani în sportul din Caraş-Severin! Totul se face cu uşile închise!

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a transmis, în luna decembrie 2016, câte o adresă Primăriei Reșița și Consiliului Județean Caraș-Severin prin care solicită câte 40.000 de lei pentru premierea sportivilor. Cătălin Hogea spune că aceeași sumă a fost cerută în fiecare an. Dacă Primăria Reșița a oferit 15.000 de lei, Consiliului Județean nu a contribuit cu niciun leu.

„Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Sper să nu mai existe astfel de divergențe între oamenii din sport, pentru că, dacă vom amesteca politicul cu sportul, va ieși un fiasco”, afirmă Cătălin Hogea, cel care, după cum bine se știe, a ajuns în funcție tocmai pentru că a avut susținere politică.