Univesitatea de Vest, la mare căutare în inima Ardealului, la RIUF, printre universitățile din top 100 mondial! „Eftimie Murgu” nici nu s-a prezentat!

Peste 70 de universități aflate în top 100 mondial și-au prezentat oferta educațională și au legat colaborări la cea de-a 23-a ediție RIUF-The Romanian International University Fair, eveniment găzduit săptămâna aceasta de Sala Polivalentă din Cluj Napoca, la care Express de Banat a fost partener media. Universitatea de Vest Timișoara a fost singura reprezentantă a Banatului. La „Eftimie Murgu” din Reșița, oamenii s-au preocupat de trecut, de întâlniri aniversare, în timp ce prezentul înseamnă un continuu scandal.

Ceva mai mult de 6.000 de programe de studiu în aproximativ de 30 domenii de activitate au fost prezentate de universități și instituții educaționale din România, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Franța, Elveția, SUA sau Germania celor aproximativ 5.000 de participanți la RIUF Cluj Napoca 2018, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est. Peste o treime din universitățile de stat din Marea Britanie au fost prezente la RIUF în această toamnă, mai exact 30! Au fost și trei universităţi aflate în top 100 mondial: University of Greenwich, Northumbria University, University of London!

Pe lângă universitățile britanice, la RIUF au fost prezente și trei din cele mai bune universități olandeze: Inholland University of Applied Sciences, Univerity of Twente și University of Groningen, cu una din cele mai bune facultăți de drept din țara lalelelor. La Cluj au fost și reprezentanți ai unor universități cu o rată a angajabilității de 90 la sută și au fost oferite informații despre fonduri de burse pentru studenți. Cu toate acestea, universitățile din România s-au bucurat de cel mai mare interes. Nu și cea din Reșița, de exemplu, unde nimeni nu s-a deranjat să meargă în inima Ardealului pentru a promova „Eftimie Murgu” și Banatul Montan, așa cum au făcut cei la Universitatea de Vest din Timișoara.

Suntem la a doua participare la RIUF Cluj, trendul este crescător din perspectiva UVT, suntem ca reprezentativitate al doilea centru universitar după Cluj. Timișoara e reprezentantă de Universitatea de Vest, cu toate cele 11 facultăți și cu toate cele câteva zeci de specializări. Tendința este pozitivă pentru că elevii cei mai buni au fost preocupați de informații relevante pentru dezvoltarea lor viitoare la Universitatea de Vest Timișoara. Faptul că am fost foarte căutați este și dovada că toată zona de informații și de materiale a fost epuizată. Nu ne așteptam la o prezență atât de mare la standul nostru în contextul în care vorbim de un târg internațional. Faptul că am fost prezenți aici și că am fost atât de căutați este un indicator al faptului că UVT contează în evaluările internaționale și că suntem interesanți din perspectiva tinerilor. E o dovadă a faptului că inovăm pe această zonă și că inovarea și cercetarea din Universitatea de Vest contează la nivel național, cât și internațional. Acest lucru nu face decât să ne bucure și să aducem un plus de valoare în Banat, pentru că trebuie să recunoaștem că e nevoie de forță de muncă pentru companii, e nevoie de comunități puternice, e nevoie de resursă umană de calitate”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar, Dezvoltarea Carierei şi Activităţile Culturale, Artistice şi Sportive din UVT.

Lobby pentru UVT, lobby pentru Timișoara!

Potrivit lui Popescu, cea mai căutată facultate a fost și anul acesta cea de Matematică și Informatică, cu specializarea Informatică, apoi Facultatea de Arte și Designdar și cea de Economie și Administrarea Afacerilor a fost căutată la fel de mult. Viitorii studenți au fost interesenați și de alte aspecte de care vor ține cont atunci când vor opta pentru o universitate sau alta. „Interesul pentru viața comunitară este foarte important, pentru capitală culturală în 2021 este de asemenea relevant pentru viitorii studenți, interesul pentru condițiile de cazare și în care trăiesc în Timișoara au fost și ele foarte importante. De asemenea au fost interesați de cheltuielile de drum. Noi le-am transmis informații relevante pentru a lua o opțiune foarte bună pentru Timișoara, indiferent de universitatea pe care o vor alege, fie că este zona de inginerie, de agronomie sau medicină, am promovat Timișoara în ansamblul ei și, cu siguranță, Universitatea de Vest”, a mai spus Marin Popescu.

Interes pentru universitățile românești

Potrivit organizatorilor, ediția de anul acesta de la Cluj a fost peste așteptări. „Am avut un număr de peste 4.500 de vizitatori, elevi de liceu și studenți care au venit să se intereseze de programe de licență, masterat și doctorat și au interacționat cu reprezentanții a peste 70 de universități din nouă țări, printre care Marea Britanie, Olanda, Germania, Elveția sau România. În continuare, destinația preferată de studiu este Marea Britanie, urmată de Olanda, Statele Unite, dar există și foarte mulți tineri care caută oferte de studiu în România. Am avut totodată și un eveniment complementar RIUF, prin care am dorit să-i facem pe tineri să interacționeze cu cât se poate de multe domenii de activitate prin ateliere practice și sesiuni de discuții la care am adus profesioniști”, a afirmat Ruxandra Zaharia, PR manager Educativa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702216659354″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/