În PSD Caraș-Severin nu e chiar pentru cine se pregătește!

untitled design set 970x90 px

Cel puțin așa reiese din poziția primarului de Bozovici, Adrian Stoicu, care nu crede în capacitatea Luminiței Jivan de a prelua filiala județeană PSD Caraș-Severin în condițiile în care Liviu Dragnea l-ar mazili pe Ion Mocioalcă pentru că a avut curajul să-i ceară public demisia.

Stoicu ar merge mai degrabă pe ipoteza conform căreia soarta președintelui Mocioalcă se va decide într-un Comitet Executiv, chiar săptămâna ce vine, decât pe varianta alegerilor la nivel de județ pentru confirmarea actualei conduceri sau, dimpotrivă, pentru alegerea uneia noi. În cazul în care Mocioalcă ar pierde, indiferent de variantă, șefia PSD Caraș-Severin, Stoicu îi spulberă Luminiței Jivan visul de a se înscăuna desuprea pesediștilor din județ. Primarul de Bozovici nu crede că o femeie e potrivită pentru a conduce cel mai mare partid din România, nici măcar Luminița Jivan. Asta deși deputata este foarte încrezătoare în forțele sale.

„Totuși, conducerea partidului trebuie făcută de un bărbat, bărbații sunt mai puternici. Nu zic că în spatele unui bărbat puternic nu stă o femeie și mai puternică, dar eu zic că trebuie să găsim o soluție în adunarea noastră a primarilor, în liga aleșilor pe care o vom constitui din primari. Cu toate că va fi foarte greu pentru un primar să alerge, știm cu toții că nu e chiar simplu să conduci un județ, e alergătură. Trebuie constituite organizațiile, trebuie văzut pe ce stă fiecare organizație, trebuie ținut cont de aceste organizații. La urma urmei, președintele e pus de organizațiile locale la nivelul județului”, a declarat Adrian Stoicu după întâlnirea primarilor PSD de Caraș-Severin, care au pus la punct constituirea Ligii primarilor.

PSD Caraș-Severin are doar doi primari de oraș. Pe Dumitru Ursu, la Oravița, și pe Luca Mălăiescu, la Oțelu Roșu. Acesta din urmă a respins din start varianta de a prelua organizația în cazul în care Mocioalcă ar fi îndepărtat într-un fel sau altul. Ar rămâne doar varianta Ursu!