Universitatea “Eftimie Murgu” se reinventează! S-a terminat cu facultatea penală de Drept European!

explo 1000x200

Noua conducere a instituției de învățământ superior din Reșița a anunțat că începe o perioadă importantă, de recredibilizare, cu care se pune punct unei ere în care prioritățile au fost mai puțin ortodoxe, iar sistemul de valori total pe dos!

Rectorul Andrade Bichescu şi prorectorul Christian Chioncel au organizat astăzi o conferinţă de presă, de la care a lipsit însă preşedintele Senatului Universitar, fostul rector Doina Frunzăverde. Nici nu este de mirare, de vreme ce noua conducere, voalat, a explicat că nu mai vrea să se continue pe aceeași linie falimentară şi că este momentul ca Universiatea să se recredibilizeze în faţa tuturor. ”Sunt atât probleme financiare, dar mai ales abateri de la etica universitară. Problemele financiare vor mai continua o perioadă, dar dorim să nu ne mai identificăm cu aceste abateri de la etică, să ne liniştim şi să căutăm soluţii de redresare a acestor probleme”, a declarat rectorul Andrade Bichescu.
Acesta a mai spus că Universitatea trebuie să îşi schimbe paradigma didactică, să se deschidă spre angajatori şi piaţa muncii, să adapteze programele de studii la anul 2016 şi la mijloacele moderne de predare şi învăţare, în special la partea practică. ”Veţi vedea o Universitate mult mai implicată, mai activă, inclusiv în viaţa agenţilor economici. Vrem să devenim o Universitate antreprenorială”, a mai spus rectorul.
Mai mult decât atât, Bichescu a declarat că noua echipă de conducere va avea “toleranţă zero faţă de oricine se abate de la normele de etică academică şi toleranţă zero faţă de cei ce pun interesele personale mai presus de această etică şi de interesul Universităţii”.
Pe final a fost transmis şi un mesaj presei, căreia i-a fost promisă transparenţă totală. În plus, jurnaliştii pe care fostul rector i-a dorit interziși au fost asiguraţi că ”uşa Universităţii şi a rectorului le va fi în permanenţă deschisă”!

banner 970 x 250