Universitatea „Eftimie Murgu”, campioana României!

Echipa de handbal masculin a universităţii reşiţene și-a apărat, pe teren propriu, titlul de campioană naţională universitară câştigat anul trecut.

Condusă de pe bancă de Mişa Rohozneanu şi cu mai mulţi componenţi ai lui HC Caraş-Severin în primul şapte, echipa de la „Eftimie Murgu” a câştigat toate meciurile disputate în sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia. Poarta echipei reşiţene a fost apărată de veteranul Cristian Ionescu, cel mai bun portar al întrecerii, iar Grozăvescu, Vulpe, Eros sau Czari şi-au arătat experienţa căpătată în Liga Naţională. Maseurul Gabi Lupan şi antrenorul secund al echipei feminine Universitatea Reşiţa, Liviu Viaşu, au fost şi ei piese importante pentru antrenorul Rohozneanu. Ille, Ignat şi Robert Rugaci au completat lotul campionilor.

După 29-10 cu  Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București şi 31-24 cu Universitatea A.I. Cuza Iași, „Eftimie Murgu” a jucat finala competiției împotriva formației Universitatea Pitești, pe care a învins-o la limită, cu scorul de 23-22, reușind astfel să câștige aurul. Pe locul al treilea s-au clasat studenţii din Iași, după ce au trecut în finala mică, cu scorul de 31-20, de Universitatea de Vest din Timișoara.

În primul rând mă simt bine, pentru că se acumulase o anumită tensiune, noi fiind campionii de anul trecut. Jucând la Reșița, trebuia să jucăm mai bine și a fost o presiune mai mare pe noi, zic eu. Mă bucur că am câștigat, vreau să îi felicit pe băieți și să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, începând de la colegii mei, autorități, suporteri și voi, cei de la presă, bineînțeles”, a precizat antrenorul echipei reşiţene, Mișa Rohozneanu.