Campionatul Național de Dans Sportiv, la Reșița

În pași de dans, peste 400 de perechi din toată țara vor concura în Sala Polivalentă din oraș, într-un concurs de o amploare inedită pentru Reșița: un campionat național pe clase, unul dintre cele mai importante competiții din țară la dans sportiv.

După ce orașul cu locomotive a găzduit două cupe de dans sportiv, anul acesta Reșița se autodepășește și este gazda campionatului național ce strânge sute de sportivi din toate colțurile țării. În lupta între cluburile de dans din țară pentru a organiza acest eveniment important în lumea dansului, Reșița a avut un punct în plus pentru locația mai mult decât potrivită și modernă: Sala Polivalentă.

Ca urmare a organizării foarte bune a celor două cupe din anii trecuți, ni s-a acordat șansa de a organiza și găzdui un campionat național. Un plus a fost și Sala Polivalentă, în care concursurile anterioare s-au desfășurat în condiții foarte bune”, precizează Liliana Dacica, directorul Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, unul dintre parteneri în organizarea campionatului.

Lupta pentru a organiza un astfel de concurs la Reșița s-a dat cu cluburi de dans sportiv mult mai mari, tocmai de aceea spectacolul promite să fie unul cu adevărat nemaipomenit. „Facem apel să vină cât mai mulți reșițeni să susțină sportivii noștri și vor avea parte de un spectacol deosebit, ce nu s-a mai văzut în Reșița”, explică Alexandru Holecz, președintele Clubului Mystic, organizatorul campionatului. Înscrierile pentru concurs au început de luni și se vor încheia vinerea aceasta, așa că sunt șanse destul de mari ca numărul concurenților să crească.

Campionii de anul trecut sunt reșițeni

Campionatul de anul trecut a fost câștigat de perechea reșițeană a Clubului Mystic formată din Andrei Petcu și Bianca Buzuleac care, datorită performanțelor extraordinare, au fost avansați într-o clasă superioară. Chiar dacă vor concura în altă clasă, așteptările pentru rezultatele campionilor reșițeni sunt foarte mari. „Nu avem îndoieli că vor fi printre primii trei. Din decembrie ne antrenăm zi de zi, însă tot timpul este  loc de mai bine, dacă am mai avea două săptămâni la dispoziție cu siguranță că am mai găsi ce să lucrăm. Dar concursul bate la ușă și acum ne concentrăm pe partea psihologică, să intrăm în concurs pozitivi”, precizează instructorul de dans Alexandru Holecz.

Campionatul va avea loc weekendul acesta, sâmbătă și duminică, de la ora 10:30 și până la 22:00, în Sala Polivalentă. Sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc spectacolul de gală ce va marca deschiderea oficială a campionatului. Partenerii competiției sunt Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița și Casa de Cultură Studențească din Reșița, iar sponsorul principal este Grupul CEZ România.