Universitatea de Vest, fruntașă între unitățile de învățământ superior din țară, într-un sondaj american

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Într-un top internațional al unităților de învățământ superior care ajută studenții americani să se ghideze pentru schimbul de experiență, Universitatea de Vest din Timișoara ocupă primul loc între cele de la nivel național, din punctul de vedere al reputației academice.

Clasamentul Best Global Universities Rankings cuprinde 1.500 de universități din 90 de țări. Acestea au fost evaluate în baza mai multor indicatori cum ar fi reputaţia mondială și regională, numărul publicaţiilor, numărul cărților și  numărul conferințelor susținute, numărul citărilor naționale și internaționale și numărul de lucrări citate regăsite în publicațiile de referință.

Domeniul Fizică din cadrul UVT s-a poziționat pe locul 219 la nivel mondial din 750 de universități care ofertează programe de studii similare și pe locul 2 la nivel național, din cele șase programe incluse.

promovare banner maxagro

„Ne bucurăm să vedem că eforturile care s-au cumulat pe parcursul mai multor ani sunt încununate de succes prin această clasare meritorie. Mai mult decât atât, merită să remarcăm că Universității de Vest din Timișoara i se certifică, prin clasarea în această ierarhie, o poziție în topul primelor 600 de universități ale lumii, din cele aproape 1.700 de universități ierarhizate, dar și în topul primelor 250 de universități din cele 750 de universități ierarhizate în categoria Fizică, ceea ce echivalează cu prezența în prima treime a universităților ierarhizate prin acest ranking internațional, o nouă evaluare ce confirmă calitatea programelor educaționale și de cercetare din UVT.”, a precizat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Best Global Universities Rankings este o clasificare internațională realizată de US News & World Report din SUA pentru a satisface dorința tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării. Studiul oferă o expertiză a universităţilor de top din lume cu scopul de a-i ghida în alegerea cea mai potrivită.


publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/