Școlile din Timiș au dotări pentru orele online, dar multe echipamente funcționează necorespunzător

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Toate școlile și grădinițele din Timiș au aparatură tehnică pentru ca dascălii să susțină cursurile online, dar multe dintre echipamente sunt vechi și trebuie înlocuite. Situația este prezentă în 700 de săli de clasă din județ, iar Inspectoratul Școlar trebuie să ia măsuri. 

Pentru sălile de clasă care au aparatură audio-video de proastă calitate, IȘJ va achiziționa laptopuri, camere și routere wireless. De asemenea, 6.300 de tablete urmează să fie primite de la Guvern și distribuite copiilor. Elevii care nu au acces la un laptop sau un telefon pot face cereri pentru a primi echipamente prin programul național „Școala Acasă”.

În mediul rural, 10 unități de învățământ desfășoară orele în sistem exclusiv online. La Foeni, 15 copii au făcut solicitări pentru a primi tablete prin programul național. La Școala Gimnazială Pesac sunt șapte săli de clasă dotate cu echipamente care nu pot performa în sistemul online de predare și 30 de elevi care nu au echipamentele necesare. La Școala Gimnazială Sînandrei 71 de elevi așteaptă tablete pentru a se putea conecta la orele online. La Școala Gimnazială Șandra o sală de clasă din cele 8 existente nu este dotată corespunzător, iar alți 47 de elevi așteaptă să primească tablete ca să poată participa la lecțiile online.

Muzeul TM

În întreg județul peste 3.500 de elevi iau parte, în prezent, la cursuri online.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/