Universitatea de Vest din Timișoara a suspendat cursurile și se alătură prevenției epidemiei de coronavirsus, alături de UMF și USAMVB

Consiliul de Administrație al Universității de Vest s-a întrunit astăzi, la ora 8.00, și a decis suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie în contextul răspândirii cazurilor de infecție cu coronavirus. 

UVT a anunțat că, pe lângă cursuri, toate evenimentele publice vor fi anulate, iar ulterior reprogramate. Activitățile didactice urmează să se desfășoare prin platformele online puse la dispoziție: e-learning, Moodle, Google Classroom, Edmodo Google Meet sau Skype for Business. Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate în mediul online vor fi recuperate după politica fiecărei facultăți. Activitatea conducerii și a persoanelor din administrație se va desfășura conform programului de lucru obținut. De asemenea, mobilitățile Erasmus+ se suspendă până în 31 martie și privesc atât plecările, cât și venirile studenților încadrați în acest program.

Pe lângă această decizie, UVT va constitui un Comitet pentru Situații Speciale de Urgență al UVT pentru prevenirea riscurilor de epidemie în cadrul universității. Comitetul ține legătura cu autoritățile, iar orice problemă poate fi semnalată la adresa de e-mail: masuripreventiecovid19@e-uvt.ro.

UVT derulează și o campanie de prevenire prin intermediul site-ului https://masuripreventie.uvt.ro/, iar conducerea a plasat dozatoare de dezinfectant în principalele puncte de acces ale UVT. Perioada de suspendare prevedere și o acțiune de igienizare completă a instituției.