Raport ISJ: Aproape toate școlile din Timiș au soluții de curățare și dezinfecție!

Au fost cumpărate soluții de igienizare în aproape toate școlile din Timiș, chiar dacă acestea vor fi închise, timp de 10 zile, din 11 martie. Măsura a fost impusă înainte ca autoritățile să decidă închiderea unităților de învățământ.

Potrivit unui raport realizat de Inspectoratul Școlar Timiș, în doar 10 cazuri nu sunt respectate măsurile de igienizare. Există astfel produse de curățare în 199 de școli dintr-un total de 209. Dintre acestea, 33 de unități de învățământ s-au aprovizionat pentru o săptămână, 66 pentru două săptămâni, 38 pentru trei săptămâni și 40 de școli pentru o lună. De asemenea, stocul din patru unități de învățământ ajunge doar pentru câteva zile, la cealaltă extremă aflându-se 28 de instituții în care rezerva a fost asigurată pentru mai bine de o lună.

Stocurile epuizate din magazinele de profil ocupă primul loc în rândul problemelor întâmpinate în vederea achiziției. Sunt însă și școli care nu au primit bani pentru dotarea cu materiale dezinfectante. Raportul mai arată că în 44% din cazuri nu există apă caldă în toaletă, iar mai bine de jumătate din școli nu au dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor. Cele mai multe unități de învățământ din județ sunt igienizate la finalul orelor de curs, iar în cinci cazuri acest lucru se întâmplă o dată la mai multe zile.