Universitatea de Vest, decorată din nou pentru calitatea actului educațional

Luna și distincția pentru Universitatea de Vest din Timișoara. De data aceasta, instituția de învățământ superior a fost premiată vineri, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis, într-un preambul al sărbătoririi Zilei Naționale.

UVT a primit, în cadrul unei ceremoni solemne Ordinul ”Meritul pentru Învățâmânt”, în grad de Ofițer. Distincția a fost oferită pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului românesc, la recunoaşterea valorii sale la nivel internaţional, precum şi la îmbunătăţirea politicilor educaţionale. Universitatea de Vest a fost reprezentată de rectorul Marilen Pirtea, dar și de președintele Senatului, Viorel Negru.

Comunitatea UVT este onorată să primească Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer,
acordat de Președintele României „În semn de apreciere pentru rezultatele de excepție obținute în
formarea intelectuală și umană a tinerelor generații, precum și în procesul de cercetare științifică,
remarcându-se ca model de excelență în învățământul superior românesc, contribuind, pe această cale, la ridicarea prestigiului comunității locale și naționale”, așa cum se menționează în decretul de decorare, emis cu prilejul Zilei Naționale a României. Ordinul acordat ne arată că suntem pe drumul cel bun, dar, mai ales, ne motivează în a ne asuma noi obiective ambițioase, care nu se vor atinge decât prin perseverență, prin muncă în echipă și prin dezvoltarea standardelor de calitate, pentru excelență academică. Suntem onorați să primim recunoașterea Administrației Prezidențiale. Îi mulțumim Președintelui României, Excelenței Sale, domnului Klaus Iohannis, pentru aprecierea și prețuirea pe care ne-a arătat-o în mod constant”, spune rectorul UVT Marilen Pirtea.

La ceremonie s-au dat distincții mai multor instituții, dar și personalități din România.

upt 1000x100