Universitatea de Medicină din Timișoara, râvnită și în acest an! Peste 2.200 de candidați

Concurență mare în timp de pandemie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Perioada înscrierilor s-a încheiat, iar pe listă apar 2.219 candidați.

Universitatea pune la dispoziție 554 de locuri la buget și 493 de locuri cu taxă. Numai la Facultatea de Medicină Generală s-au înscris 883 de persoane și sunt disponibile, în acest an, 321 de locuri la buget și 128 la taxă. Pentru această specializare, există, așadar, o concurență de 2,7 candidați pe loc bugetat. Având în vedere pandemia COVID-19, numărul mare de înscriși i-a luat prin surprindere pe cei aflați la conducerea instituției de învățământ superior.

„Număr de candidați peste așteptări, la UMF «Victor Babeș» din Timișoara. S-a încheiat înscrierea, care anul acesta s-a desfășurat online, pentru concursul de admitere la locurile cu predare în limba română, sesiunea iulie 2020. Luând în considerare numărul total de candidați înscriși, concurența în acest an este de peste 2,5 candidați pe loc, un procent care este peste așteptările conducerii unității de învățământ, având în vedere pandemia generată de coronavirusul SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții UMFT.

Concursul de admitere pentru programul de studii Tehnică Dentară are loc în 24 iulie, de la ora 8.00, iar în 26 iulie, între orele 10.00 – 13.00, bătălia se dă pentru programele de studii cu 300-360 de credite transferabile: Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie.

Cuib de vise 1000x100

Cele două sesiuni de admitere vor avea loc în condiții de maximă siguranță. Există reguli bine stabilite care trebuie respectate pe tot parcursul examenului, iar în cazul în care vor exista persoane cu temperatura de peste 37,3ºC, acestea vor fi izolate în săli special amenajate pentru astfel de situații./** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/