10 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea bazei sportive a Universității Politehnica Timișoara

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Cătălin Iapă, secretar de stat al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a anunțat că Guvernul a aprobat o investiție pentru baza sportivă a Universității Politehnica Timișoara. Baza urmează să fie extinsă și modernizată cu 49 de milioane de lei, bani din bugetul Ministerului Educației.

Joi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a aprobat extinderea și modernizarea bazei sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara, o investiție de 49 milioane de lei aprobată în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe. Astfel, baza ar urma să fie extinsă cu două clădiri, respectiv 3 etaje, de peste 5.000 mp, iar pe acoperiș vor fi amplasate terenuri de sport, dar și o cafenea cu terasă și toate dotările necesare unei baze sportive. Lucrările de construcție ar dura 36 de luni, conform lui Cătălin Iapă.leader board 728 x 90 px

„Construcția va fi una atipică, va avea două terenuri de sport pe acoperiș, la etajul al III-lea, alături de o cafenea cu terasă. Se vor construi două terenuri de sport cu vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, spații pentru deservirea activităților sportive aferente terenului adiacent: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare, spații tehnice și de întreținere a clădirii și o cafenea cu terasa”, a scris Cătălin Iapă pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Iapă a postat și o machetă a viitoarei baze sportive