Uniunea Sârbilor din Moldova Nouă, pe cont propriu. Cel puțin până după alegeri!

Partenerul de nădejde al administrației Torma în perioada 2016-2020 și prima variantă luată în calcul de primarul orașului Moldova Nouă în vederea unui pact politic preelectoral, Uniunea Sârbilor nu a desemnat niciun candidat pentru funcția de primar. Minoritatea sârbă mizează doar pe reprezentare în Consiliul Local.

Aliații primarului Adrian Torma nu intră în lupta pentru fotoliul de primar al orașului de la malul Dunării. Viceprimarul Moiseș a decis să atace doar locuri în Consiliul Local.

„Avem doar o listă cu 13 consilieri, un număr norocos pentru noi. Nu am primit oameni din cadrul altor partide politice, noi bazându-ne doar pe forța formațiunii sârbe.”, a declarat președintele Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche, Adrian Moiseș – actual viceprimar al administrației de la malul Dunării.

Referitor la absența încheierii unui pact politic preelectoral, Moiseș a ținut să sublinieze că nu vrea să discute pe marginea acestui subiect, fiecare dintre candidații înscriși în bătălia pentru funcția de primar având șanse de câștig în funcție de măsura în care oferta electorală îi va convinge pe alegători. Mai mult decât atât, reprezentantul sârbilor a ținut să reitereze că formațiunea din care provine a fost întotdeauna un partener onest care și-a respectat promisiunile și cuvântul dat, iar ceea ce se va întâmpla după data de 27 septembrie rămâne de văzut.

„Nu vreau să declar absolut nimic vizavi de șansele de câștig ale candidaților înscriși pentru funcția de primar. Fiecare dintre cei trei își va putea juca șansa în funcție de modul în care își va organiza campania. Noi ne dorim o campanie curată, fără atacuri la persoană. De asemenea, le dorim succes și partidelor mai mici. Ceea ce vreau să subliniez se referă la faptul că Uniunea Sârbilor este un partener onest care și-a respectat și își va respecta întotdeauna cuvântul dat față de cei cu care a intrat în parteneriat. Dacă vom lua în calcul vreo alianță postelectorală, acest lucru rămâne de văzut. Până atunci însă le urez succes tuturor candidaților.”, a concluzionat actualul viceprimar.