Uniţi în cuget şi-n proiecte! Liberalii şi pesediştii din Caransebeş au bătut palma pe 10 milioane de lei!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Două proiecte de hotărâre deosebit de importante pentru dezvoltarea urbanistică a municipiului Caransebeș au primit ieri girul Consiliului Local, prin vot unanim! Pentru implementarea acestor proiecte, Primăria Caransebeș va solicita credit bancar.

Pentru prima dată aleșii locali și-au dat mâna indiferent de coloratura politică, în interesul cetățeanului. Poate cea mai importantă realizare a administrației publice locale va fi, în momentul realizării, extinderea rețelei de gaz a orașului, un obiectiv dorit de municipalitate în ultimii 25 de ani. În cadrul ședinței de Consiliu Local a fost aprobat studiul tehnico-economic pentru lucrarea privind extinderea rețelei de gaze în municipiul Caransebeș, pe străzile Tudor Vladimirescu, Țarinei, Cazărmii, Gării, Nicolae Bălcescu, Valea Cenchii, Calea Timișoarei, Godeanu și Corcana. Studiul a fost realizat SC Delgaz Grid SA. Valoarea estimativă a investiției este de 2.149.625 de lei, din care Primăria Caransebeș va achita 1.959.158 lei, aproximativ 90% din valoarea lucrării, iar societatea de gaz va suporta 193.466 de lei din valoarea lucrării. Timpul de execuție va fi de 270 de zile din momentul semnării contractului.

Cea de-a doua documentație tehnică a fost votată pentru modernizare străzi, un proiect în valoare de aproape 8,3 milioane de lei, care include asfaltarea străzilor: Iancu Laurențiu, Nicolae Perescu, I.C. Brătianu, Semenic, Pinilor, Ciprian Porumbescu, Episcop Miron Cristea, Racoviței, A.I. Cuza, Episcop Nicolae Popeea, Potocului, D.A. Sturza și Zăganului. Durata estimativă de realizare este de 22 de luni de la semnarea contractului.

1000x100 casa brutarului

Sunt lucrări de o însemnătate deosebită, pentru care, dacă nu s-ar accesa creditul de la o bancă comercială sau de la Trezorerie, nu s-ar putea niciodată realiza doar din bugetul Primăriei Caransebeș, spune Felix Borcean.

„Sunt printre cele mai importante proiecte de hotărâre care s-au aprobat în mandatul meu. E adevărat că suntem într-o fază incipientă, pas premergător creditului pe care ne dorim să-l accesăm, și faptul că a fost votat în unanimitate îmi dă speranțe că toată procedura va avea un parcurs lin. Fără bani nu se pot realiza investiții de asemenea anvergură și nu cred că este cazul doar al nostru, și celelalte primării se confruntă cu dificultăți financiare”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

expres banat 1000x100 (2)