United Business Center 3 din ansamblul Iulius Town Timișoara, singura clădire office certificată LEED Platinum din afara capitalei

Clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul mixt Iulius Town Timișoara a primit de curând cea mai înaltă certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) – Platinum – conform standardului Building Design and Construction: Core and Shell din partea U.S. Green Building Council (USGBC).

Astfel, este prima clădire office din afara capitalei care a atins acest standard de excelență și, în funcție de punctajul obținut (88), se află în top trei la nivel național. Tot recent, și UBC 1 din același ansamblu a primit certificarea LEED Gold conform aceluiași standard.

„Rezultatele obținute reprezintă materializarea angajamentului companiei IULIUS de a dezvolta mai mult decât clădiri de birouri moderne, ci și clădiri ale viitorului, sustenabile, eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Toate proiectele realizate de IULIUS sunt construite și operate cu respectarea principiilor pentru clădiri verzi și ne bucură să avem în portofoliu o clădire cu cea mai înaltă certificare în materie de sustenabilitate, Platinum”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Clădirile de birouri dezvoltate de IULIUS implementează strategii şi soluţii tehnologice pentru obţinerea unei performanţe ridicate și optimizare a costurilor. Sunt concepute pentru a oferi spații extinse, cu un grad ridicat de lumină naturală, realizat prin fațadele din sticlă special tratată pentru eficiență termică. Sunt proiecte care facilitează mobilitatea urbană, fiind dotate cu vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu bicicleta. De asemenea, dispun de un sistem integrat de management, care permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare și control ale clădirilor pe o singură platformă, asigurând o administrare eficientă, costuri reduse de operare și un  nivel maxim de securitate. Astfel de sisteme sunt implementate în proiecte precum aeroporturile din Dubai și Singapore sau O2 Arena, din Berlin.

Pe lângă faptul că este concepută să fie performantă din punct de vedere al consumului de resurse, UBC 3 se bucură de prezența generoasă a parcului din Iulius Town Timișoara. Mai mult, grădina pătrunde în clădire, pentru că în lobby au fost amenajate zone de inspirație mediteraneană, unde angajații se pot recrea pe canapele amplasate printre măslini. Amprenta naturală continuă pe terasele exterioare de la etajele 1 și 2, unde au fost plantați zeci de arțari, carpeni și ginkgo biloba.