Ministrul Transporturilor, despre schimbarea directorului Aeroportului Timişoara: „Am încredere în decizia pe care a luat-o Consiliul de Administraţie”

În cadrul unei vizite la Timişoara, în care a prezentat proiectele de infrastructură pentru zona de vest, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vorbit şi despre situaţia Aeroportului Internaţional Timişoara şi despre schimbarea recentă a directorului general, Dan Idolu, cu generalul de Brigadă MAI, Dorel Grădinaru.

Bode spune că schimbarea a survenit în urma mai multor sesizări care au determinat trimiterea Corpului de Control la Aeroport, care a sesizat nereguli. Ministrul şi-a exprimat susţinerea pentru noul director, Dorel Grădinaru, de la care aşteaptă să scoată Aeroportul din criza economică prin care trece din cauza pandemiei.

„În ceea ce priveşte schimbările, aici, după cum ştiţi, au existat mai multe sesizări pe care eu le-am primit la Ministerul Transporturilor şi am dispus realizarea unui control din partea Corpului de Control al Ministrului. Raportul Corpului de Control a indicat nerespectarea legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte selectarea administratorilor Aeroportului. În consecinţă, Adunarea Generală a acţionarilor a procedat la revocarea celor patru membri ai Consiliului de Administraţie, iar membrii Consiliului de Administraţie, în înţelepciunea lor, au decis să numească un nou director general în persoana unui om cu experienţă vastă în ceea ce priveşte managementul în aviaţie. Am încredere în decizia pe care Consiliul de Administraţie a luat-o joi. Am încredere că Aeroportul Timişoara va trece cu bine peste această perioadă dificilă, că se va dezvolta şi îşi va implementa proiectele, a precizat ministrul Transporturilor.

Bode a subliniat că situaţia Aeroportului din Timişoara, la fel ca cea a tuturor aeroporturilor din ţară, este una dificilă. Veniturile au scăzut cu peste 90% pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă şi că a demarat proceduri în vederea acordării unor ajutoare de stat pentru a le sprijini să treacă peste această perioadă. Primul pe listă este chiar Aeroportul din Timişoara.

„Primul aeroport pentru care am reuşit să demarăm proceduri avansate pentru a-l ajuta este Aeroportul Timişoara. Am mers în Guvern cu un memorandum prin care am solictat 15 milioane de lei ajutor de stat. Am primit aprobarea Guvernului, am trimis această solicitare către Comisia Europeană şi sperăm că într-un timp cât se poate de scurt să reuşim ca din cei 15 milioane să atragem 5,5 milioane de lei, bani necesari pentru a acoperi pierderea Aeroportului Timişoara din această perioadă. Preocuparea noastră este de a dezvolta Aeroportul Timişoara şi de a-l susţine pentru a trece peste această perioadă”, a conchis Lucian Bode.