„Eu nu am aruncat gogoși pe piață în privința nemților de la Rheinmetall”

Mult timp s-a vehiculat faptul că producătorul german de arme, piese pentru artilerie și vehicule pentru apărare este interesat să investească în România. Inclusiv la Reșița, în uzina de armament Arsenal, care de ani buni nu mai produce nimic, ci doar plătește niște oameni care stau să o păzească și întocmesc tot felul de acte prin care să-și justifice salariile ce le primesc.

Potrivit unora, la Arsenal ar fi trebuit să se producă, pentru început, un număr de 72 de țevi de tun pentru transportoarele blindate și urma ca Ministerul Apărării să-și fi dat girul asupra acestor colaborări. Până la urmă nu s-a concretizat nimic din toate acestea.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, ne-a explicat cum stau lucrurile în acest moment: „Eu am încercat să-i contactez pe cei de la Rheinmetall, dar, din păcate, în ultimele trei, patru luni de zile nu mai primesc niciun răspuns de la ei. S-ar putea să fi plecat, pentru că ei spuneau și la vremea respectivă că nu vor mai sta mult timp și încercau să se relocheze în Polonia sau în Anglia. La momentul potrivit, voi furniza presei corespondența purtată de mine cu producătorul german, comunicări scrise între Primăria Reșița și Rheinmetall pentru a certifica ceea ce spun sau ceea ce am spus de-a lungul timpului și veți vedea că nu am aruncat gogoși pe piață. Repet, a fost o chestie extrem de serioasă care avea până la urmă date exacte, cu data la care trebuia semnat acel memorandum, cu invitații trimise către Consulul German de la Timișoara, către Ambasada Germaniei, către Prefectură, către Consiliul Județean. Din păcate, pentru că acel memorandum nu a trecut de Hotărârea de Guvern, toate lucrurile s-au stopat”.