Mocioalcă, întrebare pentru Vela: Ce amendă a primit prietenul și omul de afaceri pe care îl susțineți să ajungă președinte al Consiliului Județean?

Se apropie alegerile locale pentru primării și consiliile județene. Lupta se anunță aprigă, dacă nu chiar dură, fiecare lider de partid dorește să fie cât mai convingător în fața alegătorilor. După toate probabilitățile, în Caraș-Severin disputa pentru șefia Consiliului Județean se va da între actualul președinte, social-democratul Silviu Hurduzeu, și candidatul-surpriză al liberalilor, cunoscutul om de afaceri Romeo Dunca.

Nu este niciun secret că Ion Mocioalcă, de la Pro România, este un apropiat al actualului președinte al PSD Caraș-Severin și al Consiliului Județean, iar pe cale de consecință, cu siguranță îl va susține în alegerile din toamnă.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Romeo Dunca, în disputa directă cu „copilul său de suflet”, Mocioalcă a readus în discuție o întâmplare în care omul de afaceri a fost protagonist. Ca atare, deputatul cărășean nu l-a iertat.

„Mă gândeam că portofoliul de oameni al PNL este foarte bogat, format din oameni valoroși, dar constat că nu este chiar așa. Și când fac o asemenea afirmație, mă refer la faptul că se apelează la oameni din «import». Că sunt pe filiera Nelu Tăițelu sau pe cea a lui Marcel Vela, nu mă pronunț, că nu știm care dintre ei zboară cu elicopterul lui Dunca și care nu, și atunci m-aș referi doar la această prezență insolită de la o casă de marcat dintr-un supermarket. Un filmuleț postat pe o rețea de socializare, cu o doamnă care în loc de mască și-a pus punga de cumpărături în cap, în timp ce domnul de lângă dânsa, viitorul candidat al liberalilor la șefia Consiliului Județean, se amuza și nu purta deloc mască, deși aceasta este obligatorie în spațiile publice închise. Asta în condițiile în care angajatele de la casa de marcat respectă toate măsurile de protecție luate de guvernanți”, a reacționat Mocioalcă.

Surprins de atitudinea lui Romeo Dunca, dar și de ceea ce el numește „lipsa de reacție a autorităților”, secretarul general al Pro România se adresează concitadinului său, Marcel Vela, ministru de Interne în Guvernul Orban.

„Îl susțineți pe acest om la conducerea Consiliului Județean. Foarte bine și e normal să fie așa, însă întreb ce amendă a primit acest om de afaceri, dar și cu veleități politice, pentru că, din câte vedem în România, se iau măsuri doar împotriva «cățeilor», în timp ce alții, cu protecție de la partidul aflat la guvernare, se comportă în disprețul ordonațelor și al legii. Ultimul exemplu, cel de la Iași, cu ședința de susținere a candidatului PNL la primăria locală, Mihai Chirică, la care au participat peste 100 de liberali, fără respectarea măsurilor de protecție, este relevant. Repet, ce amendă a primit prietenul și omul pe care îl susțineți să ajungă președinte? Este o întrebare firească pe care nu mi-am pus-o doar eu, ci și toți cei care au vizionat acel filmuleț, oameni corecți, cu respect față de ordonanțele și legile votate în timpul pandemiei”, vrea să știe deputatul Ion Mocioalcă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/