Filme cu vechime, sub cerul liber al Pieței Libertății

1000x100 (5)

Timișorenii cinefili sunt invitați în două weekenduri succesive în Piața Libertății, în perioada 10-11 iulie și în 7-8 august, de la ora 20.30, pentru a viziona sub cerul liber filme de colecție. Vor fi disponibile 500 de locuri gratuite, care se obțin pe bază de înscriere online.

„Casablanca” din 1942 și varianta din 1981 a filmului „Poștașul sună întotdeauna de două ori” vor debuta în primul weekend de film. În serile din august va rula „Secretele din Brooklyn” (2019), un film noir, radiografiat de un specialist din Serviciul de Analiză Comportamentală al IGPR și o comedie cu 3 monștri sacri: Caine, Morgan și Arki: „Jaf cu stil” (2017). Gazda evenimentelor va fi criticul de film Irina Margareta Nistor.

Organizatorii spun că filmele din 10 iulie și 8 august sunt filme care pot fi vizionate de copiii până la 12 ani, dar numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia. Filmele din 11 iulie și 7 august sunt filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani.

Programul evenimentelor și despre filme

Cel din 10 iulie este o dramă romantică de 120 minute cu Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman. În 11 iulie, „The Postman Always Rings Twice” (1981) vă ține în suspans 122 minute într-o serie de tip Crime, Drama, Romance, cu Jack Nicholson, Jessica Lange și Anjelica Huston. Weekendul din august debutează cu „Motherless Brooklyn”, un film de crimă dramă și mister, cu Edward Norton, Alec Baldwin, Willem Dafoe și Bruce Willis. Ziua de 8 august se încheie cu o comedie combinată cu crimă, „Jaf cu stil”, cu Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon și Morgan Freeman.

Rezervările se fac la următoarele linkuri pentru:

Ca precauții, spectatorii sunt rugați să poarte mască și vor sta obligatoriu pe scaune, în caz contrar, vizionarea va fi întreruptă. La intrare se va face testarea epidemiologică, iar accesul invitaților cu locuri pe scaune rezervate prin înscriere se va face strict în intervalul orar 19.00-20.00 al fiecărei seri de film. După ora 20.00, locurile neocupate vor fi oferite celor interesați, pe baza unei înscrieri la fața locului și a testării epidemiologice. Serile de film încep la ora 20.30 cu un intro făcut de Irina Margareta Nistor și se încheie la finalul proiecțiilor cu o sesiune de Q&A.