Emil Nestor câștigă Cupa Reșița cu un record incredibil, în cea mai frumoasă etapă de Viteză în Coastă!

A fost spectacol total pe Valea Domanului, în a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, ediția 2020! Recordurile au căzut unul după altul, încă din urcările pentru recunoașterea traseului, iar în timpul manșelor de concurs cronometrul pur și simplu a fost a oprit în loc de viteze amețitoare!

În absența campionului absolut de anul trecut, reșițeanul Lucien Hora, al cărui monopost nu e încă pregătit pentru a fi aliniat la start, s-au bătut în sutimi de secundă pentru victorie în Cupa Reșița Silviu Dumitrescu, cel care stabilise un nou record al traseului în urmă cu un an, bulgarul Stefan Stoev, italianul Simone Tempestini și Emil Nestor, victorios în prima etapă a sezonului, la Cheile Grădiștei. Cel mai bun timp scos de Dumitrescu anul trecut în coasta de pe Valea Domanului a început să cadă încă din recunoașteri, ceea ce a făcut ca în cele două manșe de concurs să se meargă cu adevărat la limită. A câștigat Nestor, vicecampionul național en-titre, cu un incredibil 2:01,850 în a doua urcare, bifând astfel a doua victorie consecutivă din acest sezon și stabilind un timp ce va asigura spectacolul și pentru etapa din 2021 de la Reșița. Pe doi la general a terminat Tempestini, urmat imediat de Dumitrescu.

Clubul timișorean CB RALLY VEST, în frunte cu Bogdan Cuzma, organizatorul etapei de pe Valea Domanului, a primit aplauze la scenă deschisă din partea tuturor participanților, Cupa Reșița fiind desemnată cea mai frumoasă și cel mai bine organizată etapă dintre toate în care s-a alergat până acum. Excepțională a fost și transmisiunea live a evenimentului automobilistic, atât de importantă în condițiile în care spectatorii n-au avut voie pe marginea traseului din cauza COVID-19.

 

foto: Vali Marin