Comuna condusă de edilul Petru Nicolae Furdui e gata să dea lovitura pe segmentul turistic în cele trei luni rămase de sezon. Cu toate că mai există impedimente în privința restaurantelor, a piscinelor, servicii la care cei cazați nu au încă acces, totuși spațiile de cazare vor fi pline până la sfârșitul lunii august. În plus, magnetul turiștilor va fi testat în aceste zile, comuna din Clisura Dunării având un proiect unic în România pe zona de agrement.
Odată cu redeschiderea pensiunilor/hotelurilor, în ciuda vremii capricioase din ultimul timp, turiști din toate zonele țării: Timișoara, Dolj, Gorj, Cluj, București, Brașov se pregătesc să ia cu asalt comuna Berzasca, o comună care urmează să fie declarată stațiune turistică de interes local.
Deși sunt multe lucruri de pus la punct pentru ca vizitatorii să poată beneficia de un pachet complex de servicii, unul dintre operatorii economici de pe raza UAT-ului vine cu un proiect în premieră, gata să crească atât potențialul economic, cât și cel turistic al locului: o barcă ce nu se poate răsturna, dar care merge pe sub apă. Elementul-surpriză pentru zona de agrement va fi testat chiar în acest weekend.
„În afară de bunul Dumnezeu și de rugăciunile pe care le facem ca să se-ndrepte vremea, putem să afirmăm faptul că există presiune pentru zonă vizavi de spațiile de cazare. De exemplu, la noi, fără să exagerez, unitățile de cazare vor fi pline în fiecare weekend până la sfârșitul lunii august. Oamenii vor să iasă din case, vor să vină în concedii, vor să se relaxeze. În acest moment, Caraș-Severinul este deficitar la partea de agrement. Noi trebuie să găsim soluții în caz că avem de-a face cu vremea capricioasă, asta pentru ca oamenii să poată beneficia de natură, de activități care să-i deconecteze de la problemele cotidiene. Noi acum ne concentrăm pe zona asta. Probabil că sâmbătă, duminică, nu știu exact, vom da drumul la primele încercări de agrement pe apă cu o barcă care este unică în România. Această barcă este nescufundabilă, nerăsturnabilă, merge sub apă, se întoarce la 360°.”, a explicat primarul independent pentru expressdebanat.ro.
La mare, cu prosopul, da, la piscină, ba
Șeful administrației publice locale din Clisura Dunării speră ca lucrurile să se îndrepte începând cu mijlocul acestei luni vizavi de situația restaurantelor și cea a piscinelor, contextul fiind de-a dreptul ridicol în acest moment, dat fiind faptul că oamenii pot merge la mare, însă turiștii care se cazează în anumite locații nu pot beneficia de unul dintre serviciile oferite de hotel/pensiune, cum ar fi piscina. Petru Nicolae Furdui a mai dat de înțeles că, deși terasele și-au reintrat în rol, este destul de greu pentru cel care se ocupă de servire să aibă la purtător echipament de protecție:
„E destul de greu cu masca pe figură. Partea proastă este că nu s-a dat drumul la piscină. Toată lumea vine, se uită ce frumoasă e, dar nu poate să intre. Adică e situația asta: la mare putem merge să facem plajă, iar la piscină, care e dotată cu substanțe pentru protecția și asigurarea igienei oamenilor, nu se poate. Probabil că, după data de 15 iunie, lucrurile se vor relaxa și în această privință”.
Sursa foto principal: calatorinbascheti.ro.
Sursa foto interior: discover-romania.com.ro; booking.com.
Crăciunul este mai magic la Yaya Club, locul exclusivist al party-urilor de top din Reșița. În Ajun și prima zi de Crăciun sunteți invitați la un super party, marca...
Istoria jocurilor de noroc: cum au evoluat cazinourile de-a lungul decadelor
Maraton de fapte bune! Acțiunea de Crăciun Druckeria a ajuns la zeci de familii
Percheziții în Timiș, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281