„Alianţa e bună ca partidele mai mari să nu mai stea la cheremul unora mai mici, cele care totdeauna fac jocuri personale”

Odată cu decretarea stării de alertă pe teritoriul României, politicienii au început să-și îndrepte din nou atenția spre câștigarea alegerilor. Calculul electoral a revenit în prim-plan, la fel și concretizarea alianțelor, un lucru benefic, spune primarul independent din Berzasca, asta pentru a exista un echilibru în competițiile electorale care urmează.

„După COVID-19, lumea se concentrează pe alegeri. Fiecare vrea să câștige. E clar că alianța PSD-Pro România este una necesară pentru a putea realiza un echilibru în această competiție cu PNL-ul, care, probabil, și el, va face alianțe cu cineva și atunci este o soluție. E foarte bine. Eu tot cred că, la un moment dat, Stânga trebuie să se unească nu numai printr-o alianță, ci trebuie să existe o fuziune”, a explicat edilul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

Mai mult decât atât, ideea fuziunii, în general, este agreată de șeful administrației publice locale din Clisura Dunării deoarece va fi tot mai greu pentru partidele mici, care urmăresc doar interesul personal, nu pe cel al cetățeanului, să mai emită pretenții sau să reprezinte un obstacol în calea partidelor mari.

„Atât timp cât există scindări sau partide mai mici și partide mai mari, care fac alianțe, la un moment dat, ele se vor rupe, în funcție de interesele fiecărui grup din cadrul alianței. Așa cum am văzut în decursul istoriei postdecembriste, nicio guvernare și nicio alianță nu a ținut până la sfârșitul mandatului. De ce? Pentru că, după un timp, s-a trezit cineva că vrea mai mult și s-au rupt. Singura care a avut de suferit a fost populația. Mă gândesc că va fi înțelepciune și că aceste alianțe care se fac se fac în scopul de a se materializa, concretiza în partide mai mari ca să nu depindă sau să stea la cheremul unora mai mici, cele care întotdeauna fac jocuri personale și nu urmăresc interesul cetățeanului”, a mai ținut să atragă atenția Petru Nicolae Furdui.

Sursa foto: assetnews.com.