„Ioan Popa este prietenul meu! Cu domnul Dunca nu vreau să intru într-o discuţie puerilă. Ne desparte experienţa reală de administraţie publică”

explo 1000x200

Vizita efectuată de primarul Reșiței, Ioan Popa, și candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, la Moldova Nouă nu pare să-l fi deranjat deloc pe edilul Adrian Torma, chiar dacă a fost exclus din discuțiile purtate, cele ale căror temă făceau referire la problemele identificate. În plus, Torma are două motive întemeiate pentru a evita circul politico-mediatic: prietenia față de primarul Popa și lipsa experienței în administrația publică a lui Romeo Dunca.

Înstrăinarea patrimoniului orașului Moldova Nouă, carențele identificate în cadrul proiectului bacului din oraș, situația Portului Moldova Veche sunt doar câteva dintre temele pe care gazdele – Ghiță Sporea, consilier județean PNL, și Ion Chisăliță, fost edil al urbei de la Dunăre – le-au adus în prim-plan odată cu vizita efectuată la Moldova Nouă de către primarul Reșiței și candidatul liberal la cea mai înaltă funcție din județ, Romeo Dunca.

Deși aceste probleme puteau fi tratate inclusiv cu omul care se află actualmente la cârma orașului, totuși Adrian Torma a fost sărit din schemă. Cu toate acestea, edilul nu are motive de supărare în acest sens, orașul pe care îl conduce, precum și alte orașe din țară putând fi vizitate de oricine, oricând, asta pentru că democrația nu îngrădește libera circulație:

„Trăim într-o țară liberă și circulația cetățenilor e liberă, așa că pot veni în orașul orașul Moldova Nouă nu doar oamenii politici, ci și turiștii, dar și potențialii investitori. Mă bucur, în primul rând, că au venit”, a explicat șeful administrației publice locale din Moldova Nouă.

Chiar dacă astăzi nu mai colaborează politic cu Ioan Popa, PNL-ul făcându-i bagajele primarului Torma în vara anului trecut, totuși, acesta din urmă nu uită fairplay-ul de care a dat dovadă edilul Reșiței în conflictul Torma-Vela și nici nu este dispus să vândă pe nimic prietenia dintre cei doi.

„M-aș fi bucurat ca Ioan Popa să fi venit în zona Moldova Nouă și când am inaugurat bacul, dar nu a putut să vină. M-aș fi bucurat să fi venit și când aveam alte proiecte importante pentru dezvoltarea orașului, dar nu a putut. E decizia lui când vine în Moldova Nouă, dar un lucru vreau să-l punctez foarte clar: Ioan Popa este, din punctul meu de vedere, prietenul meu și nu aș putea să mă supăr pe el orice ar spune și orice ar face ținând cont că, în acest moment, suntem în două tabere diferite din punct de vedere politic. Eu îi apreciez abordarea în perioada în care am fost în PNL, apreciez atitudinea în momentele mele de conflict în cadrul partidului și cât voi mai putea respira are respectul meu pentru acele momente extrem de complicate pentru mine în care a arătat că poate fi un prieten bun”, a punctat Adrian Torma.

Ținuta politică, interlocutorii și experiența în administrația publică

În ciuda faptului că Romeo Dunca a preferat să spună „pas” întâlnirii cu șeful administrației publice locale de la malul Dunării, Adrian Torma refuză să dea apă la moară celor însetați de circ mediatic, social-democratul atrăgând atenția că binele zonei nu ar trebui să țină cont de haina politică, iar pe de altă parte, cunoașterea problemelor în detaliu ar trebui să se bazeze nu pe rezumatul prezentat de interlocutori și nici pe jocul în afara terenului, amintind aici de lipsa experienței în administrația publică a omului de afaceri timișorean.

„Dacă domnia sa nu a avut dorința, apetitul să se-ntâlnească cu mine… Eu, neavând numărul domniei sale, i-am dat un mesaj pe Facebook și i-am spus că din punctul meu de vedere sunt deschis la orice tip de discuție ținând cont de faptul că știu ce s-a-ntâmplat în oraș în perioada 2016-2020, nu în perioada 2008-2012, cum interlocutorii domniei sale i-au tot povestit. Cunosc poveștile pe care le spun conducătorii orașului din acea perioadă: Chisăliță și Sporea. Apropo, domnul Sporea a fost viceprimar, nu este actualul viceprimar al orașului Moldova Nouă. I-am lăsat portița deschisă să cunoască opinia mea, să înțeleagă că partidele politice sunt doar o haină pentru noi, o ținută și binele comunității nu ține de partidele din care facem parte, ci de voința, viziunea pe care putem noi să o aplicăm”, a scos în evidență primarul Torma vizavi de dorința lui Romeo Dunca de a nu se așeza la aceeași masă.

Mai mult decât atât, edilul-șef Torma reiterează dorința de a nu amplifica lucrurile tocmai datorită experienței sale în administrația publică, spre deosebire de omul de afaceri timișorean, care este la început de drum la acest capitol: „Nu am niciun motiv să intru într-un conflict sau într-o discuție puerilă cu domnul Dunca pentru că acum, în acest moment, ne desparte experiența reală de administrație publică și eu totuși am patru ani în spate. Domnia sa nu are această experiență. Atunci este evident că va avea anumite opinii care poate se bazează pe zvonuri, povești, nu pe niște realități concrete”.

Revenim în cadrul unui alt articol cu poziţia primarului Adrian Torma față de problemele identificate de liberali la Moldova Nouă, precum şi strategia pusă la punct (sau nu) vizavi de bătălia care se va da pentru ocuparea scaunului de edil-șef în cadrul Primăriei Moldova Nouă.

Sursa foto interior: Facebook