Unitatea şi punerea cetăţeanului pe primul loc, soluţia pentru revenirea din criză a PSD Caraş-Severin

Primarul comunei Berzasca nu renunță la ideea de a candida din partea PSD pentru încă un mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce, chiar dacă astăzi PSD Caraș-Severin nu mai este condus de Luminița Jivan. În plus, edilul consideră că unitatea, proiectele politice pentru cetățeni, dar și un proiect politic comun vor reprezenta soluțiile viabile pentru redresarea partidului la nivel județean.

Edilul Berzascăi, Petru Nicolae Furdui, cataloghează decizia deputatului Jivan, aceea de a renunța la funcția de lider al social-democraților cărășeni, drept un act de responsabilitate: „Dacă ar fi să ne luăm după ce spune presa, probabil că Luminița Jivan ține cont de trendul acesta în care oamenii care au probleme cu legea fac un pas în spate, dumneaei hotărând să nu păteze imaginea partidului.”, a precizat primarul pentru expressdebanat.ro.

Dacă locul rămas liber în fruntea PSD Caraș-Severin poate fi ocupat de către actualul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, singura persoană care ar putea scoate Partidul Social Democrat din criza politică în care s-a adâncit, șeful administrației publice locale din Clisura Dunării spune că va susține candidatul la șefia organizației județene doar dacă are un proiect politic pentru județ, un proiect în care să se regăsească cetățeanul, cum de altfel va susține pentru funcția de președinte al Consiliului Județean acea persoană care garantează că proiectul politic va fi pus în practică.

„În situația de față trebuie să se strângă rândurile și să fim uniți. Candidatul pe care trebuie să-l aibă PSD la conducerea partidului, inclusiv, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean trebuie să fie oameni care au în prim-plan un proiect politic care să se adreseze cetățeanului. Cetățeanul trebuie să se regăsească în orice strategie politică. Vorbim despre proiecte politice care să rezolve bunăstarea județului ăstuia, care are de suferit datorită depopulării, datorită lipsei locurilor de muncă etc. În situația asta, oamenii care vor să ajungă în funcții publice sunt doar mijloacele prin care se poate ajunge la scopul nostru, adică la realizarea proiectului politic. Eu susțin candidatul la funcția de președinte al organizației județene acea persoană care are un proiect politic pentru județul acesta, în care cetățeanul să se regăsească și voi susține candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean, persoana care garantează că proiectul politic al partidului va fi pus în practică, împreună cu echipa sa”.

În caz contrar, primarul independent îi avertizează pe cei de la județ că vor rămâne fără un susținător, deoarece, altfel, se poate ajunge în situația jenantă ca cetățeanul să întrebe despre realizări, realizări uitate odată cu ocuparea unor fotolii calde: „Dacă nu va fi așa, nu mă au pe mine ca susținător. Dacă vin doar cu ideea de a candida, fără un proiect, un mesaj clar, ca peste o perioadă să putem fi trași de mână de către alegători: «Domnule, vezi că nu ți-ai dus la-ndeplinire programul» și ai ajuns în anul doi, trei și tu nu ai făcut nimic din ce ai spus, nu are niciun sens să discutăm despre susținerea unuia sau altuia, nici din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al funcției publice”.

Referitor la ideea unei alianțe politice ca singura posibilitate pentru PSD de a conduce județul pentru încă patru ani, Petru Nicolae Furdui vede Alianța politică ca fiind un lucru benefic și dă ca exemplu prima alianță electorală din țară: cea dintre PSD, Pro România și ALDE (județul Bistrița-Năsăud).

„Fără doar și poate, o alianță electorală va fi benefică. Uitați-vă la prima alianță electorală din țară: cea dintre Pro România, ALDE și PSD. Lucrurile acestea trebuie făcute pentru că, numai împreună, poți să faci să câștigi alegerile în fața trendului liberal al populației. Știți foarte bine că există un trend care trebuie demontat, dar nu prin prezența unei persoane, ci printr-un program politic care să fie credibil și cetățeanul să se regăsească în el.”, a mai ținut să aducă în discuție Petru Nicolae Furdui, primarul comunei din Clisura Dunării.

 

1000x100 (5)