Coco Galescu și USR și-au dat mâna să-l susțină pe Felix Borcean la Primăria Caransebeș

Pentru prima dată organizația locală USR Caransebeș se face auzită în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul partidului. Cu această ocazie președintele Dragoș Curelea și-a prezentat o parte dintre membrii USR ce vor fi fruntași pe lista partidului la alegerile locale. Surpriza, parcă mai mare decât susținerea pentru actualul primar Felix Borcean, a fost ca să-l vedem pe Cornel (Coco) Galescu ca făcând parte din partid.

Cu spiritul de campion și învingător Coco Galescu recunoaște că are ambițiile lui, mai ales după ce a fost dat la o parte de fostul primar Marcel Vela, după cum afirmă:

Eu sunt tip orgolios, recunosc și poate că orgoliul m-a și împins să fac performanță în multe domenii. Eram în balanță să vin sau să nu vin aici, ceea ce a înclinat în favoarea apropierii de USR a fost și faptul că l-am regăsit pe Felix Borcean în multe dintre ideile noastre. El are o calitate umană bună dar nu are forța cât să împingă, nu are forța necesară pentru că nu a avut echipa care să-l susțină. Cei care știm că avem un pic de energie să venim să-l sprijinim, deci eu am venit nu ca să fiu eu primar, pentru că atât de bine mi-a fost anii aceștia la pădure și chiar am stat și am zis da de ce a trebuit eu să stau să-mi bat cuie în talpă atunci ca viceprimar, mă rog dacă eram lăsat în pace aș fi fost fericit să știu că mi-am adus o contribuție la binele orașului, dar în conjunctura respectivă a fost o pierdere de timp. Eu mi-am liniștit orgoliul și nu am ambiții să rămân în politica locală, intenția mea nu este de a fi primar ci de a sprijini un candidat. Dacă aș fi propus viceprimar poate nu aș zice nu, dar nu acesta este scopul principal”, ne-a declarat Coco Galescu.

Președintele Dragoș Curelea, antreprenor în domeniul turismului, i-a prezentat și pe ceilalți membrii USR, pe lângă Coco Galescu: profesoarele Sanda Bistrean și Camelia Rusulescu, medicul dentist Florin Damian și candidatul USR pentru primăria Rusca Montană, Bogdan Silvășan. Toți au desfășurat muncă de voluntariat și s-au alăturat campaniei „Fără Penali în funcțiile publice” și consideră că este nevoie de schimbare și de oameni noi în politică. USR este un partid nou cu oameni tineri care are independență la nivel local, cu principii sănătoase. Dragoș Curelea a vorbit și despre prietenia de 30 de ani cu Felix Borcean, însă nu a dorit ca să-l prezinte ca și un proiect sigur pe care-l va susține pentru că se pot întâmpla multe până la alegerile locale, care nu au o dată bine stabilită încă:

E clar că avem o relație de prietenie, nu cred că ne vom certa vreodată de la politică. Deocamdată nu există un candidat deja anunțat de partide, când o să vedem ce se întâmplă evident că o să luăm și noi o decizie, democratic așa cum se întâmplă în USR. Ne întâlnim în Adunare Generală votăm, și vedem ce facem. Dacă Felix candidează și noi ne înțelegem, sau…, nu știu o să avem un candidat, vedem, deocamdată nu avem data alegerilor. Felix Borcean nu a avut susținere tocmai din partea colegilor din PNL, să fii primar PNL și colegii de partid să voteze împotriva ta nu este  normal”, a declarat președintele USR Caransebeș Dragoș Curelea.