Președintele Hurduzeu așteptă documentul de la DNA pentru a-l suspenda pe arhitectul-șef al județului din calitatea de funcționar public

La cinci ani după trimiterea în judecată a lui Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, iată că un alt important angajat al Consiliului Județean Caraș-Severin, arhitectul-șef al județului, Victor Naidan, împărtășește aceeași soartă. Acesta n-a fost încă suspendat din funcție.

Lui Naidan i se trage de la un proiect cu fonduri europene, din 2012, care prevedea, printre altele, achiziția unui catamaran cu un număr de 50 de locuri. Procurorii DNA au constatat că Naidan ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice înscrisuri nereale (dintre care unele semnate chiar de el) care atestau împrejurări contrare adevărului din care rezulta, scriptic, că proiectul ar fi fost realizat la termenul impus, însă în realitate acesta nu fusese finalizat.

CITEȘTE ȘI: Catamaranul de la Pojejena, pe traseul DNA Timișoara – Tribunalul Caraș-Severin! Naidan, înecat la mal!

Referindu-se la situația în care se află arhitectul-șef după anunțul făcut de DNA, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a declarat într-o conferință de presă: „Așteptăm un document de la Direcția Națională Anticorupție. Am văzut doar ce s-a scris în presă, dar de-a lungul timpului ne-au fost solicitate documente legate de această finanțare europeană, care este o problemă veche, din 2012. Foarte multe lucruri nu cunosc și nici nu cred că aș fi în măsură să vi le spun pentru că există un dosar aflat pe rol. În momentul în care vom primi documentul de la DNA cu începerea urmăririi penale, vom proceda în consecință, legat de atribuțiile pe care domnul Naidan le are în Consiliul Județean”, a mărturisit Silviu Hurduzeu.

Victor Naidan se află în concediu și nu a putut fi contactat.