Coronavirusul scoate din sertare o lege care prevede acordarea de zile libere pentru părinți în cazul închiderii școlilor

Coronavirusul scoate din sertare legea pe care deputatul de Timiş, Marian Cucşa, a depus-o în 2019 şi care prevede acordarea de zile libere pentru părinţi în situaţia închiderii şcolilor.

Deputatul crede că această lege a devenit singurul proiect viabil pentru a veni în sprijinul părinţilor care de astăzi nu au cu cine să-şi lase copiii după închiderea şcolilor.

Legea prevede ca unul dintre părinţi să primească liber pentru a sta acasă cu copiii, dacă aceştia au vârsta de până la 12 ani, pe întreaga perioada în care şcolile sunt închise.

„Am iniţiat acest proiect în 2019 la solicitarea unui grup de părinți din Timiş care s-au lovit de problema aceasta cu închiderea şcolilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă. E o lege care vine realmente în sprijinul părinţilor şi am dus lupte grele pentru a ajunge la votul final din Camera Deputaţilor. Mă bucur să văd că sunt interesate şi alte partide să trecem legea de urgenţă pentru că e singura soluţie viabilă care vine în sprijinul părinţilor. Această lege vine şi în sprijinul angajatorilor pentru că am propus să îşi reducă costurile din plata impozitelor către stat”, a declarat Marian Cucşa.

Parlamentarul speră ca joi această lege să fie votată şi promulgată de preşedinte.