Când este programat primul zbor oficial?

Autoritățile din municipiul vecin se pregătesc să inaugureze unul dintre cele mai importante obiective pentru Banatul Montan. După o perioadă îndelungată de absență de pe harta zborurilor, acum pe pista din Caransebeș reîncepe activitatea aviatică.

Autoritățile locale sunt în stadiul de a anunța oficial faptul că pe data de 12 iunie are loc inaugurarea unității speciale a Ministerului de Interne. Baza a fost construită și amenajată de Primăria Caransebeș, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, pe terenuri coproprietate a celor două instituții, dar concretizarea proiectului este posibilă doar cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație și al Ministerului de Interne.

,,Această unitate specială de aviație își ia zborul cu adevărat, este o activitate pe care o așteptăm de multă vreme, deoarece va fi oficial prima zi în care la Caransebeș vor fi efectuate zboruri oficiale, după atâta vreme în care municipiul nu a avut activitate aviatică, exceptând avionul-școală de la Aeroclubul României. Pe această unitate de aviație își vor desfășura activitatea specialiști, care vor pilota elicoptere și vor deservi alte aparate de zbor ce vor asigura siguranța și protecția cetățenilor, ce vor asigura protecția granițelor de sud-vest ale României, vor executa activități de salvare în caz de catastrofe, în caz de cataclisme, vor stinge incendii în munți, iar în caz de nevoie vor participa la salvarea de vieți în zona alpină sau în alte situații de criză”, a spus Marcel Vela în urma celui mai recent plen.

În plus, așa cum era planificat inițial, piloții și personalul SMURD vor aparține tot de Inspectoratul General de Aviație. ,,Așadar, această unitate specială de aviație înseamnă pentru Banatul de Munte, în general, și pentru Caransebeș, în special, un nou început”, a adăugat edilul-șef al municipiului.