Ministrul, impresionat de spitalul din Oțelu Roșu

Ambulatoriul de pe Valea Bistrei a intrat pe ultima sută de metri. La un an distanță de termenul de finalizare a proiectului, suferinzii din Oțelu Roșu dispun deja de servicii de top care situează unitatea spitalicească a oțelarilor cu mult deasupra celor regionale.

Implementat încă de la începutul anului 2012, proiectul de reabilitare și modernizare a ambulatoriului de pe Valea Bistrei începe să contureze un mediu sanitar ridicat la standarde europene. Cu toate că nu este încă finalizată, unitatea spitalicească are capacitatea, încă de pe acum, de a oferi suferinzilor de pe Valea Bistrei condiții care să se apropie cu ușurință de spitalele mari ale țării.

După ce lucrările de modernizare și reabilitare a ambulatoriului au fost acoperite, conducerea spitalului așteaptă cu sufletul la gură aparatura performantă prevăzută în proiect care să completeze serviciile de calitate europeană. Mai mult decât atât, dotările de până acum de care se bucură ambulatoriul ridică unitatea spitalicească de pe Valea Bistrei în fruntea spitalelor cărășene.

Din punctul nostru de vedere, odată depășită faza de construcție a proiectului, rămâne cea mai importantă etapă, aceea de dotare completă cu aparatură medicală performantă. Primăria urmează să demareze o nouă licitație pentru câștigarea aparaturii medicale. A fost deja organizată o licitație, dar firma respectivă a intrat în insolvență. În ambulatoriu suntem acoperiți cam pe toate liniile. Avem o paletă largă, iar dintre spitalele de pe raza județului ne mândrim cu faptul că spitalul nostru este cel mai bine acoperit, cu toate specificațiile medicale, dar și din punctul de vedere al doctorilor”, a explicat Alin Mihăescu, managerul Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644964391552″]

Și dotările laboratorului se încadrează cu mândrie în cerințele europene, reușind să acopere cu brio nevoile pe care le ridică bolnavii de pe Valea Bistrei. „Dotarea laboratorului este o dotare de ultimă oră pentru noi, avem aparatură automată, avem personal, avem absolut tot ceea ce este necesar. Vrem să facem parte din așa-numitul program de prevenție cu aparatura foarte performantă. Atunci ne vom putea declara într-adevăr foarte competitivi. Deocamdată suntem doar competitivi”, a explicat Georgeta Ursulescu, chimist în cadrul ambulatoriului din Oțelu Roșu.

Dotările ambulatoriului, lăudate de ministrul Bănicioiu

Cu toate că lucrările de modernizare nu sunt finalizate în totalitate, dotările de care s-a bucurat până acum ambulatoriul de pe Valea Bistrei au intrat și în atenția oficialilor de la centru. Aflat în vizită la Oțelu Roșu, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, nu a avut decât cuvinte de laudă asupra investițiilor făcute până acum la spital. Mai mult decât atât, autoritățile locale din Oțelu Roșu au avut plăcerea de a realiza că dotările de la spitalul de pe Valea Bistrei sunt cu mult peste condițiile din Timișoara.

Pot spune că sunt un primar fericit, și spun acest lucru pentru că însuși ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care a fost în vizită la noi acum două săptămâni, a rămas foarte plăcut impresionat de ceea ce a văzut aici la noi. Sunt mândru mai ales după ce am văzut condițiile de la spitalul din Timișoara și, făcând comparația de rigoare, am constatat că la noi este o dotare la nivel mult mai înalt”, a explicat edilul-șef Luca Mălăiescu.